Economic

Decizia luată de CFR Călători în plină pandemie

Decizia luată de CFR Călători în plină pandemie pentru a asigura protecția călătorilor. CFR Călători suplimentează numărul de garnituri de tren cu respectarea măsurilor de protecție pentru noul coronavirus, pentru a veni în sprijinul celor care se vor deplasa în perioada următoare în țară și în străinătate, în interes de serviciu.

Directorul companiei, Dan Costescu, a declarat la un post de radio că aceste persoane se pot înscrie pe o listă, iar în momentul ocupării locurilor trenul va pleca. El precizează că trenurile vor avea mai multe vagoane de dormit și cușetă, pentru a se putea asigura distanța între călători.

Dan Costescu: ”Am pregătit vagoane de dormit care să le asigure în condiții normale și de siguranță drumul spre casă și apoi întoarcerea la locurile de muncă. Am păstrat acea regulă introdusă pe perioada crizei de a se ocupa un loc da, unul nu, așa cum i-am spus noi. Se păstrează și la vagoane de dormit și la vagoanele cușetă această regulă, mai precis se vând doar jumătate de locuri. Deci într-o cabină de patru persoane se vor vinde doar două paturi, într-o cabină de vagon de dormit se va vinde doar un singur loc, va fi plătit doar un singur loc, dar cine va merge la vagon de dormit va merge în regim single.”