Lifestyle

Declarație sfâșietoare. Dorel Vișan. „Nu mai ştim unde mergem şi de unde venim”

Dorel Vișan, actor

Declarație sfâșietoare. Dorel Vișan. „Nu mai ştim unde mergem şi de unde venim”.

De când cu pandemia, Dorel Vișan își petrece cea mai mare parte din timp în căsuța sa de pe pe unul dintre dealurile din Martinești, la 20 de kilometri de Cluj-Napoca.

Dorel Vișan: „Nu mai am cui să dau telefon”

Dorel Vișan, în vârstă de 83 de ani, a declarat, într-un interviu pentru Antena 3, că s-a mutat la țară din dragoste pentru pământ și natură. Din nefericire, maestrul a declarat că izolarea i s-a părut a fi o deprofesionalizare forțată.

„Am ajuns la o concluzie foarte tristă: nu mai am cui da telefon. Colegii cu care eram în relaţii de telefon, ca Mircea Albulescu, nu mai sunt. Ştefan Iordache, Giurumia … Nu mai sunt. Prietenii puţini pe care i-am avut s-au împuţinat considerabil. Eu însumi mă caut tot mai rar. Cu toţii ne căutăm tot mai rar. Nu mai ştim unde mergem şi de unde venim.

Este trist ce se întâmplă. Este trist ce se întâmplă cu adevărul, cu dreptatea, cu școala, cu educația. Oamenii se feresc să spună, dar complicațiile astea care se fac acum cu acest nenorocit de virus, sunt o urmare a lipsei de educație. Și de cultură. Pentru omul needucat și pentru omul pătimaș, eu am spus de multe ori, libertatea este un blestem. Omul nu înțelege ce e libertatea. Libertatea e legată fundamental de responsabilitate”, a spus cu amărăciune Dorel Vișan.

Marele actor a mărturisit că-i place agricultura. Îi place să muncească pământul cu mâinile și să crească animale.

„Orice vrei să ai trebuie să iubești. Dacă crești un cățel sau o oaie sau un iepure, dacă nu le iubești nu se fac cum trebuie. Iar lucrul acesta cu pământul are un sens cosmic. De aia se lucrează cu mâna. Uite, mâinile mele sunt de țăran”, a mai spus Dorel Vișan.