Culinar

Desert inedit. Cum să faci TIRAMISU fără mascarpone. Crema este divină datorită unui ingredient secret

Desert inedit. Cum să faci TIRAMISU fără mascarpone. Crema este divină datorită unui ingredient secret

Chiar dacă ți post sau ești vegan, poți prepara un desert inedit. Uite cum faci Tiramisu fără mascarpone. Crema este divină datorită unui ingredient. Iată care este trucul pentru o cremă pufoasă și aromată.

Tiramisu fără mascarpone se prepară foarte repede.  Acest desert poate fi preparat în clasicul vas de copt sau în pahare. Rezultatul va fi întotdeauna satisfăcător. Rețeta este genială, o fei prepara mereu.

 Ingrediente pentru 8 persoane:

Pentru cremă:

  • 400 g lapte de soia;
  • 60 g zahăr de trestie;
  • 30 g amidon de porumb;
  • 15 g ulei de porumb;
  • vanilie;
  • 400 g smântână vegetală.

 

Pentru decorare:

  •  8 căni de cafea;
  • pișcoturi și cacao după gust

 

Tiramisu fără mascarpone se prepară ușor, rapid și este cu adevărat rafinat

În primul rând, trebuie să pregătiți crema. Într-o cratiță, turnați laptele, apoi adăugați zahărul și, în timp ce amestecați, adăugați amidonul de porumb. După câteva minute, turnați uleiul de porumb și adăugați vanilia. Amestecați cu atenție, dacă este posibil cu ajutorul unui tel electric.

Apoi, aduceți compoziția la  fierbere, amestecând întotdeauna cu atenție. Opriți focul și acoperiți oala cu o folie alimentară, care trebuie să intre în contact cu crema. Într-un castron, bateți frișca rece. Odată ce crema s-a răcit bine, adăugați și smântână și amestecați câteva minute.

În acest moment nu mai rămâne decât să asamblați totul. Se toarnă cafeaua într-un castron. Între timp, decorați paharele sau vasul de copt cu un strop de cacao amară. Luați pișcoturi și uscați și înmuiați-i rapid în cafea. Apoi, așezați-le în pahar și acoperiți-i cu crema.

Dacă cazul sau paharul sunt suficienți de mari, repetați operația pentru a crea 2 straturi. În cele din urmă, decorați suprafața desertului cu cacao. Lăsați-l să se odihnească la frigider cel puțin 3 ore. Nu mai există îndoieli că acest tiramisu excepțional și cremos fără ouă și fără mascarpone vă va cuceri, potrivit stiridiaspora.ro.