Lifestyle

Desertul pe care îl poți pregăti pentru regele din viața ta! Rețeta preparatului servit la încoronarea lui Charles al III-lea

trifle cu capsuni si ghimbir
sursă foto bbc

Trifle-ul de căpșuni și ghimbir al lui Adam Handling urmează tradiția regală recentă, fiind rețeta oficială de desert pentru încoronarea regelui Carol al III-lea. Pentru Jubileul de platină al Elisabetei a II-a, trifle-ul cu lămâie și amaretti al lui Jemma Melvin a fost ales ca budincă oficială pentru celebrare, învingând alte 5.000 de rețete în cadrul unui concurs național.

Trifle-ul are, de asemenea, o istorie îndelungată ca favorit al petrecerilor stradale, iar rețeta lui Adam Handling, concepută pentru opt persoane, ar fi un accesoriu perfect pentru orice petrecere de încoronare.

Când a fost întrebat despre inspirația sa pentru acest fel de mâncare, Handling a spus: „Cred că trifle-ul este unul dintre acele deserturi cu adevărat nostalgice pentru mulți oameni, așa că aceasta este interpretarea mea modernă a acelor amintiri din copilărie, folosind cele mai bune ingrediente britanice: căpșuni scoțiene, prăjitură Yorkshire Parkin și ouă și lactate de la fermierii britanici”.

Pentru a profita la maximum de sărbătorile din ziua încoronării, Handling a sfătuit: „Pregătiți totul cu o zi înainte și puneți crema în dimineața zilei în care o mâncați. Doar pentru că bucătăriți nu înseamnă că nu vă puteți bucura de momentele de distracție!”.

Rețetă de căpșuni și ghimbir Trifle

INGREDIENTE: Pentru Yorkshire Parkin:

150 g de sirop aurit

150 g de unt nesărat

40 g de melasă neagră

150g zahăr brun moale

150 g de făină autogresată

115 g de ovăz

2 ouă întregi

8g ghimbir, măcinat

4 g de nucșoară, măcinată

4 g de condimente amestecate

Pentru jeleul de căpșuni:

350 g de căpșuni, mixate

125 g de zahăr pudră

6 fire de gelatină

Pentru crema de ghimbir: 

8 gălbenușuri de ou

130 g de zahăr pudră

100 g de făină simplă

500 ml lapte integral

1 linguriță de ghimbir, măcinat

Pentru cremă: 

300 g de smântână dublă, rece

50 g de zahăr pudră

1 păstaie de vanilie, răzuită

Pentru servit: 

căpșuni proaspete

nuci, tocate

Metoda de preparare

Pasul 1

Pentru Yorkshire Parkin, topiți untul, siropurile și zahărul brun într-o cratiță. Puneți toate ingredientele uscate într-un mixer, la viteză mică, și combinați-le. Adăugați ingredientele umede și amestecați până când sunt încorporate. Terminați cu ouăle și bateți timp de 5 minute, până când acestea devin netede și palide. Coaceți într-o formă de tort căptușită, la 160C, timp de 25 de minute.

Pasul 2

Pentru jeleul de căpșuni, înmuiați gelatina într-un bol cu apă rece și stoarceți-o pentru a elimina toată apa. Se încălzesc căpșunile mixate într-o cratiță cu zahărul și gelatina.

Pasul 3

Pentru crema de ghimbir, puneți laptele și ghimbirul într-o cratiță și încălziți-le până înainte de a atinge punctul de fierbere. Se bat gălbenușurile de ou și zahărul împreună, se adaugă făina și apoi laptele. Se toarnă în cratiță, se gătește la foc mic și se bate timp de 5 minute, până când crema se îngroașă. Se lasă la rece într-o tavă și se acoperă cu hârtie protectoare, pentru a se răci.

Pasul 4

Adăugați zahărul pudră și semințele de vanilie în cremă. Bateți frișca până obțineți vârfuri tari, apoi transferați-o într-o pungă pentru servire.

Pasul 5

Tăiați Parkin-ul în cubulețe. Adăugați câteva căpșuni pe fundul paharului. Acoperiți tortul și căpșunile cu jeleu de căpșuni în pahar și transferați-l la frigider, pentru a se întări. Puneți un strat de cremă de ghimbir peste jeleu. Puneți puncte de cremă pe deasupra, până când tot paharul este acoperit. Se ornează cu nucile tocate.

Rețeta a fost realizată de Adam Handling, citată de BBC Travel.