Actual

Dezvăluiri despre Elena Udrea. De mică voia să fie președintele României. Din ce motiv i se spunea „Oana Sârbu”

elena udrea

Elena Udrea, așa-numita “blonda de la Cotroceni”, dorea încă de mică să fie președintele României, a dezvăluit o colegă de școală a acesteia, furnizând totodată și informații din copilaria ei, dar si de pe vremea când era elevă în clasele primare la o școală din Buzău.

Dezvăluiri despre Elena Udrea. De mică voia să fie președintele României. Din ce motiv i se spunea „Oana Sârbu”

„Eu am stat cu ea la bloc, Micro V și eram și colege la școală. Nu am cum să nu-mi amintesc de ea. Era cea mai deșteaptă și de la bloc și din toată școala. Era brici. Ea organiza tot, jocuri, serbări, era super. Nu mai spun cât era de ambițioasă. De mică ne spunea la toți că ea va fi președintele țării”, a declarat, pentru puterea.ro, prietena din copilărie a Elenei Udrea.

Elena le spunea copiilor că planul ei, în viață, este să ajungă președintele României.

Se pare că ambiția sa a fost atât de mare încât, după ce a crescut, Elena a depus toate eforturile pentru a ajunge la președinția României. Astfel, aceasta a candidat pentru alegerile prezidențiale care aveau să aibă loc în data de 2 noiembrie 2014. Rezultatele finale au arătat, însă, că a obținut un scor de numai 5,20%, planul său din copilărie, fiind, astfel, neatins.

Elena Udrea provine dintr-o familie săracă

„Mama ei era taxatoare în autobuz. Avea ca un mic chioșculeț în autobuz și vindea bilete. Era o femeie foarte de treabă, mereu vorbea cu toată lumea. Tatăl ei era șofer. Nu era deloc bogată, chiar mai săracă decât noi”, a declarat prietena sa.

În adolescență, Elena Udrea semăna cu Oana Sârbu

Referitor la înfățișarea Elenei, prietena ei a povestit:

“Când eram la liceu, la Hașdeu, a apărut filmul Liceeni. Toate fetele eram invidioase pe Elena. Era brunetă și tunsă exact ca Oana Sârbu. Și noi eram tunse la fel, doar că nu ne stătea părul la fel de bine. Al meu parcă se ondula, al altor fete era mai umflat, dar al Elenei era perfect drept, parcă și-l îndrepta cu placa. Noi îi spuneam pe atunci Oana Sârbu, pentru că ni se părea că semăna cu ea”.

Tot ea a mai declarat: “Am mai văzut-o o data, întâmplător, pe stradă, prin Cotroceni. Era tot brunetă. Era măritată cu Dorin Cocoș pe atunci. Foarte tare s-a bucurat că m-a văzut. Apoi am mai văzut-o când era pe val. Era la un meci de handbal al unei nepoate. Toată lumea din sală s-a minunat când a venit Udrea la mine, m-a pupat și m-a îmbrățișat”, scrie puterea.ro.

Informații de actualitate despre Elena Udrea

Elena Udrea, fost ministru al Dezvoltării Regionale și Turismului, alături de alte 7 persoane, a fost acuzată pentru luare de mită, abuz în serviciu și tentativă la folosire de documente ori declarații false pentru obținerea pe nedrept de fonduri europene, în dosarul ”Gala Bute”.

În rechizitoriu, procurorii au arătat că pe data de 24 iunie 2011 a fost încheiat un contract de servicii, atribuit prin negocierea fără publicarea unui anunț de participare, între Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului și SC Europlus Computers SRL, firma lui Rudel Obreja, având ca obiect prestarea serviciilor de promovare a României în cadrul evenimentelor desfășurate cu ocazia organizării Galei Internaționale de Box Profesionist de către Federația Română de Box.

Magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție, în primă instanță, au dat pentru Elena Udrea, în data de 28 martie 2017, o decizie de condamnare la 6 șase ani de închisoare cu executare în dosarul ”Gala Bute”.

Ulterior, a fost depusă o cerere de repunere pe rol a dosarului, care a fost respinsă de Curtea Supremă ca fiind  neîntemeiată, astfel că în data de 5 iunie 2018, Elena Udrea a fost condamnată definitiv la 6 ani de închisoare cu executare.

Chiar în ziua sentinței din aprilie 2022, Elena Udrea a fugit spre Grecia, dar în Bulgaria a fost prinsă și arestată de autoritățile bulgare.

Ulterior arestului de către autoritățile din Bulgaria, invocând condițiile foarte proaste din închisorile din România, Elena Udrea a cerut azil în Grecia, solicitare la care încă se așteaptă decizia judecătorilor bulgari, dacă va fi sau nu extrădată în România.