Actual International

Dezvăluiri din interior. Secretarul dezertor al lui Putin spune cine îi va da lovitura de grație liderului rus

Dezvăluiri din interior. Secretarul dezertor al lui Putin spune cine îi va da lovitura de grație liderului rus
Infoacctual/arhiva

Se clatină ”nava” lui Putin. Este pentru prima dată când vorbește un om din interior, un lucrător de la Kremlin, care a dezertat de curând.

Dezvăluiri din interior. Secretarul dezertor al lui Putin spune cine îi va da lovitura de grație liderului rus

Abbas Galliamov a fost până nu demult consilierul lui Putin, secretar personal și funcționarul de stat care îi scria discursurile. Despre Galliamov  se știe că a fost mult timp apropiat de Putin, dar și de cercurile de putere de la Kremlin. Acum, el a reușit să ajungă în Israel, unde lucrează ca analist politic, pe relația, desigur, cu Rusia, pe care o cunoaște foarte bine.

Într-un articol publicat de un ziar la opoziției ruse, acesta îți exprimă propria opinie, pe fondul analizei situației existente ăn interiorul Federației Ruse. Astfel, în primul rând, fostul consilier spune că prelungirea inutilă a războiului îl va dezavantaja pe Putin, care nu va putea să justifice un număr așa de mare de morți.

În timp ce noi privim îngroziți știrile despre războiul fraticid, se pare că, la Moscova, se prefigurează un puci împotriva lui Putin, pregătit în taină, desigur, chiar de lideri politici și militari care nu agrează războiul pe care Rusia îl duce în Ucraina, mai spune Galliamov.

”Cu cât războiul se prelungește mai mult, cu atât devine mai clară inutilitatea sa”, a afirmat Galliamov.

Și, evident, primii nemulțumiți sunt oamenii din armată, indiferent de rangul lor. Situația i-a înfuriat pe cei care conduc armata rusă, fapt ce va duce la un moment dat la un atac direct al acestora spre liderul de la Kremlin.

„Trebuie înțeles faptul că marea majoritate a comandanților din armata unei națiuni autoritare nu sunt suporteri devotați ai autorităților, ci oportuniști de rând”, a mai susținut Galliamov.

În locul unde se află acum, fostul secretar povestește liniștit și despre președintele Belarusului, considerat un escroc, chiar de către Vladimir Putin. Cât despre liderul Wagner, Prigojin, omul fost funcționar de la Kremlin precizează că acest lider militar de temut este de pus inclusiv  să intimideze elitele ruse. Mai multe amănunte despre aceste personaje și rolul lor, pe tabla de șah a lui Putin, putem afla cu un singur click aici.