Actual International

Mișcare pe tabla de șah de la Kremlin. Putin l-a demis pe secretarul adjunct al Consiliului de Securitate al Rusiei

Mișcare pe tabla de șah de la Kremlin. Putin l-a demis pe secretarul adjunct al Consiliului de Securitate al Rusiei
Infoactual/arhiva

Printr-o nouă mișcare pe tabla de șah de la Kremlin, Putin îl demite pe Alexei Pavlov din funcția de secretar adjunct al Consiliului de Securitate al Rusiei. Mai multe amănunte, în cele ce urmează.

Mișcare pe tabla de șah de la Kremlin. Putin l-a demis pe secretarul adjunct al Consiliului de Securitate al Rusiei

Alexei Pavlov a fost demis din funcția de secretar adjunct al Consiliului de Securitate al Rusiei de către președintele Vladimir Putin, fără niciun motiv aparent.

Vineri, 20 ianuarie 2023, liderul rus Vladimir Putin l-a concediat pe Alexei Pavlov din funcția de secretar adjunct al Consiliului de Securitate al Rusiei. Decretul prezidențial relevant a fost deja semnat.

Un purtător de cuvânt al Consiliului de Securitate a declarat pentru TASS că generalul-locotenent Pavlov s-a mutat deja la un alt loc de muncă, după cum a relatat dailystorm.ru.

Eliberați-l pe Pavlov Alexei Anatolievici din funcția de secretar adjunct al Consiliului de Securitate al Federației Ruse”, se arată în decretul lui Putin. Documentul a fost publicat la 20 ianuarie pe portalul oficial de internet cu informații juridice din federația Rusă. Motivele pentru care Putin l-a demis pe generalul-locotenent nu au fost precizate.

Cine era Pavlov

Alexei Pavlov era secretar adjunct al Consiliului de Securitate din 2009. Înainte de aceasta, el a lucrat în diferite funcții în cadrul FSB al Rusiei și în cadrul Agenției Federale pentru Comunicații și Informații Guvernamentale din subordinea președintelui, care a existat până în 2003.

În 2022, Pavlov a avut un articol intitulat ”Argumente și fapte” publicat de aif.ru. În acest material media, el a subliniat necesitatea ”desatanizării” Ucrainei. Potrivit oficialului, începând cu anii 1990, numărul adepților sectelor religioase a crescut în Ucraina, iar după 2014, Kievul a decis să ”interzică valorile reale pe care le poartă credința ortodoxă, islamul și iudaismul”.

Ca urmare, potrivit lui Pavlov, Ucraina a fost transformată într-un ”hipersecret totalitar”, iar ”cei aflați la putere la Kiev au fost primii care s-au transformat în fanatici militanți, ale căror opinii sunt direct opuse celor ale oamenilor normali”. Deși se pare că vorbea acceași limbă cu Putin, iată că a fost demis, scuze, eliberat, așa cum a ordonat chiar președintele Federaței Ruse.