Economic

Dezvăluiri teribile din fermele germane unde muncesc români

Dezvăluiri teribile din fermele germane unde muncesc români. A trecut puțin timp de când mii de lucrători sezonieri au plecat spre Germania fără restectarea condițiilor de protecție, pentru a culege sparanghel. Acestora li s-au promis contracte de muncă și salarii de până la 3000 de euro pe lună. Când au ajuns acolo însă, au întâlnit cu totul altceva.

Adrian Ursu a discutat duminică, la Antena 3, despre românii forțați să muncească în ziua de Paște. Este vorba de muncitorii plecați la cules de sparanghel în Germania, care susțin că îndură condițiile grele și sunt forțați să muncească peste 100 de ore pe săptămână.

”Nu vreau să exagerez, nu vreau să dramatizez situația, dar suntem asupriți. Ne-au băgat în niște barăci, ne-au promis locuri de muncă, locuri de muncă pe care nu le aveam. Am venit să câștigăm bani. Ne-au luat din aeroport, ne-au pus în așa zisă carantină și a doua zi ne-au scos la muncă în câmp. Aici sunt persoane care muncesc de la 14 ore în sus, mai mult de 100 de ore pe săptămână. Aseară de Înviere, eu unul personal, am muncit de seara de la ora 8 până dimineață la ora 8”, a declarat unul dintre muncitorii aflați în Germania.

”Sunt persoane cărora le-a fost rău, e o muncă foarte grea. Au muncit ieri pe ploaie, au rămas acasă, au venit ei acum cu un tabel, și i-au obligat să își facă bagajul și să plece. În perioada în care autogările sunt închise, gările sunt închise, cu ce să vină oamenii în țară? Fără niciun ban…Nici nu respectă carantina, ar trebui să fim un pericol pentru germani, noi ar trebui să mai stăm în carantină. Nu îi interesează”, a adăugat bărbatul.