Actual Sănătate

Dietele minune cu care slăbesc vedetele. Elon Musk și Daniel Buzdugan au reușit să dea jos zeci de kg

Dietele minune cu care slăbesc vedetele. Elon Musk și Daniel Buzdugan au reușit să dea jos zeci de kg
Arhivă / Youtube

Ce au în comun miliardarul Elon Musk și realizatorul radio Daniel Buzdugan? Dorința de a slăbi și ambiția de a reuși acest lucru!

Doar cu ambiție, Elon Musk spune că a slăbit 9 kilograme! El și-a anunțat fanii de pe rețelele de socializare că a început să-și ia sănătatea în serios. Miliardarul a recunoscut că nu-i place să se antreneze la sală, în schimb, a spus că încearcă să fie pe drumul cel bun și să facă unele schimbări în stilul de viață.

Ce metodă de slăbit a ales Elon Musk

„La sfatul unui bun prieten, am postit periodic și mă simt mult mai sănătos. Trebuie să mă antrenez și să fiu într-o formă mai bună chiar dacă nu-mi place foarte mult, dar trebuie să o fac”, a scris miliardarul într-un tweet.

În trecut, tatăl său, Errol, i-a recomandat să ia o pastilă de slăbire, despre care a susținut că pe el l-a ajutat să slăbească câteva kilograme. Elon și-a ascultat tatăl doar pe jumătate: s-a apucat de slăbt, însă într-un alt mod, nu cu ajutorul pastilelor. Titanul tehnologiei a ales postul intermitent.

Musk, care are 104,3 milioane de urmăritori pe Twitter, a spus că a postit periodic și se simte mult mai bine acum. El a lăudat, de asemenea, aplicația de slăbit care l-a ajutat, spunând că „este destul de bună”. Miliardarul a mai spus că nu îi place să alerge, iar atunci când merge pe banda de alergare, se uită la televizor. Tot el a mai dezvăluit că a practicat taekwondo, karate, judo și jiu-jitsu brazilian.

Ce este postul intermitent

Postul intermitent implică abținerea totală sau parțială de la mâncare, pentru o anumită perioadă de timp, înainte de a mânca din nou în mod regulat. Printre beneficiile unui astfel de stil alimentar se află scăderea în greutate și reglarea unor constante biologice. De asemenea, poate fi luat în calcul și faptul că postul intermitent poate fi mai ușor de respectat, comparativ cu alte diete tradiționale, care au ca scop scăderea în greutate.

Postul intermittent este de mai multe modele:

  • postul de 12 ore: ultima masă să se finalizeze la ora 19.00, iar a doua zi, prima masă să fie la ora 7.00.
  • postul de 14 -16 ore: masa de seară se termină la ora 20:00, iar următoarea este a doua zi, la ora 10.00 (pentru femei), respectiv 12.00 (pentru bărbați).
  • postul de 2 zile: Cea mai populară este formula 5:2 și presupune reducerea aportului caloric timp de două zile în fiecare săptămână. Zilele de post nu sunt legate, între ele fiind necesar să exista cel puțin o zi cu alimentație normală.
  • postul de 24 de ore: pauza de alimentație este de 24 de ore, pe parcursul unei săptămâni.

Mihaela Bilic mi-a recomandat-o”

Cunoscutul om de radio Daniel Buzdugan a slăbit cu dieta scandinavă. El a dat jos 3 kilograme în două săptămâni, cu ajutorul nutriționistului Mihaela Bilic.

Nu este un pasionat al sportului, ceea ce înseamnă că, după o anumită vârstă, fizicul are de suferit. Recent, a mărturisit într-un interviu că fetele din familie, Monica și Maria, gătesc împreună, iar el nu se poate abţine să nu deguste din preparatele lor. Însă, ultima vreme, Daniel Buzdugan s-a transformat fizic.

Dieta scandinavă, cea mai potrivită pentru Buzdugan

Realizatorul de radio a recunoscut că l-au convins „specialiștii, doamnele doctor Mihaela Bilic și Dana Miricioiu” să urmeze dieta Nupo, o dietă scandinavă, care i s-a potrivit de minune.

„Eu de obicei sunt sceptic la lucurile care se promovează pe social media, dar vorbind cele două doamne doctor care mi-au adus argumente solide, plus niște ani buni de studii în spate, m-au convins și am fost surprins de rezultatele rapide pe care le-am obținut.

Este vorba despre dieta Nupo, o dietă scandinavă, originară din Danemarca, foarte bună pentru cei care nu au timp, așa ca mine, care mănâncă noaptea și care au program foarte dificil, plecați de dimineața până seara. Este o dietă simplu de ținut, versatilă și sigură, slabă în calorii, dar cu toate vitaminele, mineralele și nutrienții esențiali pentru organism, iar atunci când ai la îndemână o astfel de soluție care îți și oferă rezultate rapide, îți da un pic de gândit și te responsabilizează.

Te gândești că ar fi bine să mănânci mai sănătos, să faci un pic de mișcare. În două săptămâni am avut reușit să scap de 3 kilograme. Pentru mine a fost startul care mi-a dat încredere!”, a mărturisit Daniel Buzdugan, potrivit viva.ro.

 

Notă redacție: Informațiile din acest articol nu înlocuiesc sfaturile unui medic și nici alte tratamente recomandate de specialiști!