Lifestyle

DIICOT propune arestarea preventivă a fostului șef de la Ape Minerale. Acesta urmează să răspundă în fața unui judecător

diicot; sursă foto: Antena 3
Infoactual

Fostul șef de la Ape Minerale și ofițerul de la Protecția Martorilor reținuți de DIICOT nu au recunoscut nicuna dintre acuzele aduse motiv pentru care vor fi duși, vineri, 21 octombrie 2022, în fața unui judecător, cu propunerea de arestare preventivă.

DIICOT propune arestarea preventivă a fostului șef de la Ape Minerale. Acesta urmează să răspundă în fața unui judecător. Și nu este singurul

Fostul șef al Companiei Naționale Apele Române și al Administrației Naționale a Cimitirelor, în prezent manager în cadrul companiei Electrica, Radu Dumitru și ofițerul de la Protecția Martorilor, Alexandru Dima, au fost reținuți de procurorii DIICOT pentru aderarea la grup infracțional organizat, falsuri și trafic de influență.

Cei doi vor fi aduși la Curtea de Apel București în cursul zilei de vineri, 21 octombrie 2022, unde vor răspunde în fața unui judecător de drepturi și libertăți care va analiza propunerea DIICOT de arestare preventivă pentru 30 de zile a celor doi mai sus menționați.

Printre acuzele care se aduc celor doi este faptul că aceștia se prezentau ca fiind ofițeri SRI și ar fi promis intervenții la instanța supremă a României.

Radu Dumitru a fost ridicat de anchetatorii DIICOT și dus la audieri, alături de un polițist judiciar de la Oficiul Național de Protecție al Martorilor, pentru pretinse suspiciuni privind implicarea sa în fapte de trafic de influență și aderarea la un grup infracțional organizat, afirmă surse judiciare, pentru STIRIPESURSE.

Biroul lui Radu Dumitru din cadrul companiei Electrica a fost deja percheziționat, la fel ca și mai multe imobile deținute de acesta, menționează aceleași surse media.

Totodată, percheziții au avut loc joi, 20 octombrie a.c. și la sediul ONPM, dar și la locuința polițistului Dima Alexandru. Și aceasta deoarece despre Dima Alexandru se știe că este polițist cu funcție de execuție în cadrul ONPM.

Anterior celor două funcții deținute, Radu Dumitru  a avut roluri administrative succesive la Administraţia Cimitirelor, Patriarhie, RATB şi Turism Feroviar, mai scrie presa.

Concluzie: Dosarul DIICOT este cercetat sub aspectul comiterii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, complicitate la înșelăciune cu consecințe deosebit de grave și trafic de influență. Încrengătura este stufoasă și se pare că aceste două personaje au fost abia acum incluse într-un dosar deja aflat sub investigații judiciare.