Info Actual

Info Actual > Showbiz > Din greva școlară, în autoizolare: „E foarte probabil să fi luat coronavirusul”
Showbiz

Din greva școlară, în autoizolare: „E foarte probabil să fi luat coronavirusul”

Din greva școlară, în autoizolare: „E foarte probabil să fi luat coronavirusul”

Din greva școlară, în autoizolare: „E foarte probabil să fi luat coronavirusul”. Greta Thunberg, cea mai cunoscută activistă de mediu, s-a autoizolat în urma suspiciunii că ar putea fi infecatată cu coronavirus.

Aceasta a împărtășit admiratorilor săi, pe rețelele de socializare, că a început să aibă simptome ușoare, ca și tatăl său, după o călătorie în Europa Centrală.

„După ce am revenit din călătoria în Europa Centrală m-am autoizolat într-un apartament închiriat, departe de sora şi de mama mea, întrucât numărul cazurilor de COVID-19 (în Germania, de exemplu) erau la început similare celor din Italia”, a scris aceasta pe pagina persoanlă de Facebook.

Greta Thunberg nu a reușit să facă testul pentru depistarea coronavirusului. Nu a fost posibil, pentru că în Suedia medicii îi testează doar pe cei care au simptome severe. „Din acest motiv nu am reuşit să fac testul, dar este foarte probabil să fi luat virusul, dată fiind combinaţia de simptome şi circumstanţe. Ne revine o responsabilitate enormă, acţiunile noastre pot face diferenţa între viaţă şi moarte pentru mulţi alţii”, a fost mesajul Gretei Thunberg.

Greta Thunberg a iniţiat în septembrie 2018 o grevă şcolară în faţa parlamentului de la Stockholm pentru a cere măsuri împotriva schimbărilor climatice. Ea se află acum în a 83-a săptămână de grevă școlară. Acţiunea sa a inspirat o mişcare globală ce a propulsat-o în atenţia liderilor lumii, Greta fiind chiar propusă de către doi parlamentari suedezi la Premiul Nobel pentru Pace.