International

Discursul lui Vladimir Putin! „Occidentul amenință existența Rusiei prin războiul din Ucraina”

Vladimir Putin Sursa foto: dreamstime.com
Sursa foto: dreamstime.com

Președintele Vladimir Putin a promis astăzi că va continua războiul pe care Rusia îl duce de un an în Ucraina și a acuzat alianța NATO condusă de SUA că a alimentat conflictul în credința greșită că ar putea învinge Rusia.

Flancat de patru steaguri tricolore rusești de o parte și de alta a sa, Putin a declarat elitei politice și militare rusești că Rusia va „rezolva cu atenție și consecvență sarcinile cu care ne confruntăm”. Putin a declarat că Rusia a făcut tot ce a putut pentru a evita războiul, dar că Ucraina, susținută de Occident, a plănuit să atace Crimeea.

Occidentul, a spus Putin, a dat drumul geniului din sticlă într-o serie de regiuni din întreaga lume, semănând haos și război.

„Poporul ucrainean a devenit el însuși ostaticul regimului de la Kiev și al stăpânilor săi occidentali, care au ocupat de fapt această țară din punct de vedere politic, militar și economic”, a spus Putin. Înfrângerea Rusiei, a spus el, este imposibilă.

Răstunările majore ale Rusiei

Conflictul din Ucraina este de departe cel mai mare pariu făcut de un șef al Kremlinului cel puțin de la căderea Uniunii Sovietice în 1991 – și un pariu pe care lideri occidentali, precum președintele american Joe Biden, spun că trebuie să-l piardă.

Forțele rusești au suferit trei răsturnări majore pe câmpul de luptă de când a început războiul, dar controlează încă aproximativ o cincime din Ucraina.

Zeci de mii de oameni au fost uciși, iar Putin, în vârstă de 70 de ani, spune acum că Rusia este blocată într-o bătălie existențială cu un Occident arogant, despre care spune că vrea să ciopârțească Rusia și să îi fure vastele resurse naturale. Occidentul și Ucraina resping această narațiune și spun că extinderea NATO spre est nu justifică ceea ce ei spun că este o acaparare de teren în stil imperial, sortită eșecului.

Occidentul și-a pierdut valorile morale și religioase. El a declarată că în SUA se promovează ideea unui Dumnezeu de gen neutru, iar căsătoriile între persoanele de același sex tind să devină o normalitate. Elitele Vestului nu-și ascund obiectivele și anume de a distruge strategic Rusia. Ei intenționează să aducă un conflict local în faza unui conflict local. Noi înțelegem acest lucru și vom răspunde pentru că este vorba despre supraviețuirea țării noastre. Este un război informațional extrem de dur. Atacă biserica rusească, atacă valorile Rusiei. Uitați-vă ce fac cu propriile lor popoare. Induc ideea că pedofilia este normală, promovează căsătoriile între persoanele de același sex. În toate religiile mondiale se spune că căsătoria este unuiunea dintre o femeie și un bărbat.

Biserica din America vrea să promoveze ideea unui Dumnezeu neutru. Milioane de oameni din Vest înțeleg că merg spre o catastrofă spirituală. Noi suntem obligați să ne protejăm copiii de degradarea promovată de cei din Vest. Este evident că Vestul va încerca să ne distrugă societatea. Ei conduc tot felul de acțiuni criminale pe teritoriul altor țări. Noi nu vom face ceea ce fac liderii din Vest. Să rămână asta pe conștiința lor, dar important este ca Rusia să aibă puternice valori morale. Poporul multinațional este format din oameni care înțeleg sensul acțiunilor pe care le facem în operațiunea specială” susține Vladimir Putin.