Economic

Discuții strategice pentru reducerea inflației! Ciucă, Ciolacu, Boloș și Isărescu la masa negocierilor

rata inflației
sursa foto: arhiva companiei

Nicolae Ciucă a declarat că a avut discuții cu premierul Marcel Ciolacu, ministrul Finanțelor, Marcel Boloș și guvernatorul Băncii Naționale, Mugur Isărescu, pentru a lua măsuri de reducere a inflației, inclusiv posibilitatea scăderii dobânzii de referință.

„Referitor la inflaţie să ştiţi că am vorbit şi cu premierul, avem discuţii şi cu ministrul de Finanţe să luăm măsuri astfel încât, inclusiv cu domnul guvernator, să vedem cum putem să scădem dobânda de referinţă, să vedem cum putem să ducem inflaţia la un nivel cât mai jos pentru că afectează populaţia”, a afirmat Nicolae Ciucă potrivit Agerpres.

În plus, liderul PNL a fost întrebat despre perspectiva introducerii, după alegeri, a unui sistem de impozitare progresivă și a creșterii taxelor și impozitelor.

„Noi, Partidul Naţional Liberal, inclusiv în legea bugetului de stat de anul acesta am introdus un articol care prevede că nu vom avea taxe (noi n.red.) anul acesta. Şi nu putem să discutăm despre taxă progresivă în condiţiile în care cota unică de impozitare nu este unică, nu şi-a terminat efectul, a fost cea care a produs creşterea economică în România”, a răspuns Nicolae Ciucă.