Info Actual > Diverse > DNA, cerere de percheziție informatică pentru un deputat liberal. Apropiatul lui Ludovic Orban acuzat de mai multe fapte
Diverse

DNA, cerere de percheziție informatică pentru un deputat liberal. Apropiatul lui Ludovic Orban acuzat de mai multe fapte

DNA, cerere de percheziție informatică pentru un deputat liberal. Apropiatul lui Ludovic Orban acuzat de mai multe fapte

Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a decis, miercuri, să trimită la Comisia juridică cererea ministrului Justiţiei prin care se solicită încuviinţarea efectuării unei percheziţii informatice în cazul deputatul Gheorghe Adrian Miuţescu, suspect de săvârşirea a opt infracţiuni. Adrian Miuţescu este unul dintre susținătorii lui Ludovic Orban.

„Biroul permanent a decis ca această cerere să fie trimisă, conform regulamentului, către Comisia juridică şi sunt două variante. În varianta în care domnul Miuţescu va veni cu un avocat să vadă dosarul şi Comisia juridică se va putea întruni mâine, vom convoca un nou Birou permanent şi apoi un plen pentru a da votul mâine. Dacă nu, se va dezbate la Comisia juridică şi recomandarea noastră către Comisia juridică va fi ca (…) în săptămâna care începe cu 6 decembrie să fie un vot. Noi vrem să respectăm toate procedurile ,dar, în acelaşi timp, să dăm şi dreptul domnului Miuţescu să se apere”, a declarat, pentru Agerpres, vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Ana-Maria Cătăuţă.

Deputaţii nu pot fi percheziţionaţi, reţinuţi sau arestaţi fără încuviinţarea Camerei

Conform Constituţiei şi regulamentului, deputaţii nu pot fi percheziţionaţi, reţinuţi sau arestaţi fără încuviinţarea Camerei Deputaţilor, după ascultarea lor.

Direcţia Naţională Anticorupţie a anunţat, miercuri, că solicită Camerei Deputaţilor încuviinţarea pentru efectuarea unei percheziţii informatice în dosarul în care este vizat deputatul Gheorghe Adrian Miuţescu, suspect de săvârşirea a opt infracţiuni de folosire a influenţei sau autorităţii de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

„Procurorul-şef al DNA a transmis procurorului general al PICCJ referatul şi dosarul penal (9 volume) întocmite de procurorii din cadrul Serviciului teritorial Piteşti, pentru a fi înaintate ministrului Justiţiei, astfel încât acesta să solicite Camerei Deputaţilor (…) încuviinţarea percheziţiei informatice”, a informat DNA, printr-un comunicat de presă.

Pe 12 noiembrie, DNA Piteşti a anunţat că preşedintele PNL Argeş, deputatul Adrian Miuţescu, este urmărit penal într-un dosar privind fapte de corupţie.