Diverse

Doi ruși au ajuns cu barca în Alaska, după ce au fugit de mobilizarea lui Putin

Doi ruși au ajuns cu barca în Alaska, după ce au fugit de mobilizarea lui Putin
unica.md

Ingeniozitate, de aceasta au dat dovadă doi ruși care au fugit văzând cu ochii de mobilizare. Au luat prima barcă ce s-a dovedit a fi la îndemână, s-au urcat în ea, și așa au ajuns tocmai în Alaska. Cum s-a încheiat peripeția celor doi, în cele ce urmează.

Doi ruși au ajuns cu barca în Alaska, după ce au fugit de mobilizarea lui Putin

Paza de Coastă a Statelor Unite a reținut doi bărbați pe insula St. Lawrence, statul american Alaska. Din primele informați s-a aflat că cei doi cetățeni ruși au plecat cu barca din Egvekinot, regiunea autonomă Ciukotka, și le-au spus celor care i-au găsit că „au fugit de armată”, scrie Alaska News Source.

Statistic vorbind, cei doi temerari au parcurs în jur de 300 de mile marine, peste 500 de kilometri pe Mare.

Foto: drumul parcurs de cei doi ruși care au fugit de mobilizare

Se pare că bărbații au fost găsiți de localnicii din satul Gambell, marți, 4 octombrie 2022. Ei au informat polițiștii de frontieră despre descoperirea bărcii cu cei doi cetățeni străini.

Cazul a fost tratat foarte atent, având în vedere tensiunile dintre SUA și Rusia pe fondul războiului din Ucraina.

Un purtător de cuvânt al biroului senatorului Dan Sullivan a declarat că acesta a fost informat despre situație după ce a fost contactat de un lider comunal înalt din regiunea Strâmtorii Bering.

„Acești doi oameni care au venit din Rusia cu barca au fost reținuți la Gambell și sunt acum la Anchorage și tratați de autoritățile federale”, a spus, la rândul lui, și guvernatorul Mike Dunleavy.

„Nu anticipăm un flux continuu de indivizi străini. Nu avem nicio indicație că se va întâmpla așa ceva”, a mai spus Dunleavy.

Povestea statului Alaska este deosebit de interesantă. Alaska este un stat al Statelor Unite ale Americii situat în extremitatea nord vestică a continentului America de Nord. A devenit cel de-al patruzeci și nouălea stat al Uniunii nord-americane, la 3 ianuarie 1959, după ce fusese teritoriu al Statelor Unite, Alaska Territory, între 1912 și 1959.

Numele „Alaska” provine cel mai probabil din cuvântul Alyeska din aleutină însemnând „țară mare”, „continent”, sau „pământ mare”. Este străbătută de fluviul Yukon. În 1867, Rusia a vândut Statelor Unite ale Americii teritoriul Alaska pentru suma de 7,2 milioane de dolari.

Cei care cred în teoria conspirației spun că de fapt este vorba despre un contract de închiriere care ar expira în curând și nicidecum de vânzarea oficială a teritoriului dat.