Actual Sănătate

Doliu în medicina românească! Un reputat medic a trecut în neființă!

Doliu în medicina românească! Un reputat medic a trecut în neființă!
romaniatv.net

Lumea medicală este în doliu.

În cursul zilei de marți, 02 august 2022, la vârsta de 74 de ani, a încetat din viață prof. univ. dr. Carmen Ginghină, reputat medic cardiolog, şef al Clinicii de Cardiologie a Institutului de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare ”Prof. Dr. C. C. Iliescu” Bucureşti.

”Sincere condoleanţe familiei doamnei Prof. Univ. Dr. Carmen Ginghină, reputat medic cardiolog, care s-a stins din viaţă”, a transmis Colegiul Medicilor din România familiei îndoliate, printr-un mesaj postat pe pagina oficială de facebook

Cariera Prof. Univ. Dr. Carmen Ginghină

Despre cariera Doamnei Prof. Univ. Dr. Carmen Ginghină, Colegiul Medicilor din România, a scris pe facebook următoarele:

 • a condus Clinica de Cardiologie a Institutului de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare ”Prof. Dr. C. C. Iliescu” Bucureşti,
 • a condus Catedra Cardiologie la Universitatea de Medicină şi Farmacie ”Carol Davila” Bucureşti.
 • a îndrumat şi format, ani la rând, generaţii  de medici, pe care i-a ajutat, cu răbdare şi dedicare, să înţeleagă Cardiologia.
 • a publicat o serie de cărţi, dintre  care volumul „Mic tratat de cardiologie” rămâne „piatra de temelie” în pregătirea studenţilor”
 • a fost, în perioada 2002-2005, preşedintele Societăţii Române de Cardiologie

În mesajul înaintat familiei Dnei Prof. Univ. Dr. Ginghină, Colegiul Medicilor din România a adăugat următoarele: ”Nici strălucita carieră universitară, nici prestigiul de care se bucura în lumea medicală nu i-au alterat doamnei Prof. Univ. Dr. Ginghină modestia exemplară şi perspectiva umană asupra bolii şi a bolnavului”.

Toți cei ce au cunoscut-o pe Doamna Doctor sunt în doliu

La aflarea tristei vești, cei care au cunoscut-o pe Doamna Prof. Univ. Dr. Ginghină au transmis pe rețelele de socializare condoleanțe, dintre care relatăm câteva în următoarele rânduri:

 • “Condoleante familiei ! Lumea medicală e mai săracă cu un OM!”
 • “Sincere condoleanțe! Un Om modest, de o discreție si o prestanța rară. Un adevărat Profesionist. Dumnezeu sa o ierte!”
 • “Mare pierdere! Un Om de o modestie exemplară care și -a călauzit toată viața pentru binele semenilor! Dumnezeu să o ierte, Dumnezeu să o odihnească în pace!”
 • “O mare Doamnă, de o modestie maximă, dedicată pacienților. Mă bucur că a îngăduit Dumnezeu să o cunosc. Drum lin, Doamna Profesor! De acum vă veți veghea pacienții din cer! “
 • “Am admirat-o întotdeuna ca medic și ca om, de o eleganță și o modestie copleșitoare. A fost primul meu mentor când am pășit în Clinica Fundeni și nu voi uita niciodată zâmbetul cald cu care m-a primit și generozitatea cu care m-a îndrumat, chiar și pentru scurt timp. Dumnezeu să o odihnească în pace!”
 • “Drum lin către stele. Un medic bun a plecat spre o altă viață binecuvântată de Dumnezeu. Am fost pacient la terapie intensivă …un om minunat. Dumnezeu s-o odihnească în pace!”
Notă redacție: Informațiile din acest articol nu înlocuiesc sfaturile unui medic și nici alte tratamente recomandate de specialiști!