Actual Diverse

De la „Doctorul fără de arginți” la ”Man of God”, Sfântul Nectarie continuă să facă minuni cu bolnavii. Video

De la „Doctorul fără de arginți” la ”Man of God”, Sfântul Nectarie continuă să facă minuni cu bolnavii. Video
Foto: arhiva/ EVZ

Sfântul Nectarie nu a încetat nici măcar o clipă de la trecerea lui în neființă să ne uimească, prin minunile trăite de noi, aici, pe Pământ.

De la „Doctorul fără de arginți la ”Man of God”, Sfântul Nectarie continuă să facă minuni cu bolnavii

Minunile au loc la tot pasul și în tot locul, dacă avem credință. Cererea este o parte importantă a materializării dorinței care trebuie să fie spre binele nostru suprem.

I s-a spus pe vremea când trăia ”doctorul fără de arginți” și i se spune acum ”Man of God”. Despre cele două noțiuni și minunile sfântului veți afla astăzi din Infoactual.

Un caz, mai nou, de vindecare, ca prin minune, este povestit de Maria P. din București, fostă profesoară, pensionară, acum. În luna februarie a acestui an, ea spune că a mers la botezul nepoțelului, unde a descoperit că tatăl copilului șchiopăta, ca urmare a durerii insuportabile ce o resimțea la un genunchi.

A impresionat-o starea lui, despre care a aflat că bărbatul făcuse fizioterapie, dar nu l-a ajutat. Repetând analizele, ginerele ei a aflat dignosticul crunt al medicilor – o problemă la coloana vertebrală, o compresiune asupra nervului sciatic, care era efectul și nicidecum cauza suferinței.

Medicii de specialitate au anunțat familia că dau șanse minime de reușită, după o eventuală operație. În acel moment, Maria a înțeles că singurul ajutor poate veni din Cer.

Cu două săptămâni înaintea ultimei date fixate pentru operație, am fost îndrumată spre Mânăstirea Radu Vodă din București, loc ce adăpostește o părticică din moaștele Sfântului Nectarie”, povestește Maria P., editorului cărții ”Noile minuni ale Sfântului Nectarie”.

Femeia a mai povestit că a fost în pelerinaj, în Grecia, în insula Eghina/Aegina, în locul unde, de asemenea, sunt sfintele moaște ale Sfântului. Aici a aflat despre minunile omului despre care pe vremea când trăia i se spunea doctorul fără de arginți. Și i se spunea așa exact din acest motiv, vindeca fără să ceară ”arginți”, în schimb.

Ea s-a rugat din profunzimea sufletului, citind rugăciuni și acatiste, pentru soțul fiicei sale. A cerut Sfântului Nectarie să îi redea acestuia piciorul, dar și viața, pentru că are un copil și o soție care au nevoie de el, ca de aerul pe care îl respiră.

În ziua operației, după o noapte de rugăciune, a asistat și la Sfânta Liturghie din timpul zilei. Ea a cerut Sfântului Nectarie să opereze bărbatul și ”cu mâinile lui” din Cer.

După trei zile de la operație, fiica a sunat-o din America, acolo unde se aflau toți cei dragi ei, și i-a spus strigând cu entuziasm: soțul iubit este bine, operația a decurs foarte bine și se va recupera ușor.  Atunci a înțeles: ”Sfântul a primit rugăciunea.”

Părticele din sfintele moaşte sunt găsite spre închinare şi la biserica „Sfântul Nectarie“ din cartierul Alexandru cel Bun, din Iaşi; Mănăstirea Putna; Schitul „Sfinţii Ioan şi Nectarie” din Bradetu, judetul Arges; Mănăstirea Halmyris din comuna Murighiol, judeţul Tulcea; biserica „Sfânta Treime” din localitatea Bucium, judeţul Brasov sau biserica Memorială „Mihai Viteazul” din Alba Iulia, a scris doctorulzilei.ro.

Sfântul Nectarie lucrează prin oameni

În clinica „Sfântul Nectarie” din Craiova, dr. Michael Schenker și echipa sa tratează pacienții în cele mai bune condiții sanitare și în mod gratuit.

Un tratament novator a fost adus și în România din America, în cadrul unor studii clinice: Imunoterapia. Tratamentul cu imunoterapie a luat Premiul Nobel, în anul 2018.

Imunoterapia se face de peste 4 ani la Centrul Oncologic Sfântul Nectarie din Craiova și la Clinica Amethyst Radioterapy din Cluj pentru că medicii de acolo au vrut să trateze cancerul cu cea mai nouă metodă și să salveze cât mai mulți bolnavi.

Echipa este formată din medici tineri, pasionați de studiu, de cercetare și de participare activă la congrese și simpozioane internaționale, unde au aflat și au învățat să folosească tratamente revoluționare de ultimă generație, a relatat editorialistul EVZ.

Fără susținere din Cer, pe Pământ nimic nu ar fi posibil. Acești oameni minunați ne demonstrează că da, Sfântul Nectarie lucrează prin oameni.

De la „Doctorul fără de arginți” la ”Man of God” – povestea unui vindecător

Sfântul Nectarie a depășit granițele țării noastre. Man of God (în greacă: Ο Άνθρωπος του Θεού) este un film de dramă biografică grecească, în limba engleză, apărut în 2021, scris și regizat de Yelena Popovic, cu Aris Servetalis în rolul lui Nectarios de Aegina și în care mai joacă Mickey Rourke și Alexander Petrov (wikipedia).

Filmul MAN OF GOD (Omul lui Dumnezeu) aduce la viață incredibila poveste adevărată a Sfântului Nektarios din Aegina, Grecia. Un preot al oamenilor de rând, smerenia sa a deranjat clerul ortodox mândru al vremii.

Spre deosebire de „superiorii” săi religioși – episcopii și patriarhii hipnotizați de onoruri și putere lumească – Nektarios s-a îngrijit de săraci; a învățat fetele de la țară să citească și să scrie; a inspirat prin exemplu tineri să intre în preoție; și a scris cărți și a ținut predici care au înălțat națiuni de credincioși.

În acest film realizat în mod rafinat, retrăim devotamentul și perseverența inspiratoare ale Sfântului Nektarios, care, în ciuda eforturilor depuse de instituția religioasă de a-l discredita și de a-i demonta faptele bune de-a lungul deceniilor, el a îmbrățișat smerenia și a inspirat mii de oameni, devenind unul dintre cei mai renumiți sfinți din Grecia. Site oficial: https://manofgodthemovie.com

Realizarea filmului a fost o adevărată minune, a spus Yelena Popovic, cea care a simțit că este îndemnată de o forță, mai presus de ea, să imortalizeze pe o peliculă cinematografică viața unicului și nemuritorului Sfântul Nectarie.

Mai trebuie spus că în toate clinicile oncologice icoana Sfântului Nectarie este prezentă în saloanele pacienților. Semn că și medicii cred că acolo unde priceperea lor se termină, intervine ajutorul acestui Sfânt.