Actual Showbiz

Doliu în muzică. David Crosby, o legendă a rock-ului, a încetat din viață

Doliu în muzică. David Crosby, o legendă a rock-ului, a încetat din viață

David Crosby, legendarul cântăreț-compozitor și chitarist al trupei The Byrds și al supergrupului iconic Crosby, Stills, Nash and Young a încetat din viață astăzi, joi, 19 ianuarie, la vârsta de 81 de ani.

Doliu, în lumea muzicii. David Crosby, legendarul cântăreț și compozitor de la The Byrds și Crosby, Stills, Nash and Young, a încetat din viață

Soția marelui artist este cea care a vorbit prima despre plecarea în lumea de dincolo a legendarului cântăreț și compozitor, David Crosby.

”Cu mare tristețe, după o boală îndelungată, s-a stins din viață iubitul nostru David (Croz) Crosby. A fost înconjurat cu dragoste de soția și sufletul său pereche Jan și de fiul Django. Deși nu mai este aici cu noi, umanitatea și sufletul său bun vor continua să ne ghideze și să ne inspire”, a declarat soția sa, Jan Dance, pentru publicația Variety.

Ea a ținut să sublinieze: ”Moștenirea lui va continua să trăiască prin muzica sa legendară. Pace, dragoste și armonie pentru toți cei care l-au cunoscut pe David și pentru cei pe care i-a atins. Ne va lipsi foarte mult. În acest moment, cerem cu respect și amabilitate intimitate în timp ce plângem și încercăm să facem față pierderii noastre profunde. Vă mulțumim pentru dragoste și rugăciuni”.

The Byrds a fost cofondată în California în 1964 de David, Doar 12 luni mai târziu, au luat cu asalt vârful clasamentelor muzicale cu „Mr Tambourine Man”, un cover al cântecului lui Bob Dylan.

Legenda Beach Boys, Brian Wilson a scris un mesaj imprsonant pe Twitter

”Nu știu ce să spun în afară de faptul că mi se rupe inima când aud despre David Crosby. David a fost un talent incredibil – un cântăreț și compozitor atât de bun. Și o persoană minunată. Pur și simplu nu am cuvinte. Dragoste și milă familiei și prietenilor lui David. Cu dragoste, Brian”, a scris pe Twitter legenda Beach Boys, Brian Wilson.

După ce s-a alăturat trupei Buffalo Springfield pe scenă în 1967, la Monterey Pop Festival, Crosby s-a trezit dat afară din trupa Byrds.

Ulterior, a format unul dintre primele ”supergrupuri”. Alături de Graham Nash de la The Hollies, Steven Stills de la Buffalo Springfield, Crosby, Stills și Nash au câștigat premiul Grammy pentru cel mai bun artist nou în 1968. O altă legendă a muzicii, Neil Young, a colaborat ocazional cu grupul.