Lifestyle

Doliu în muzica punk. Toboșarul unei cunoscute trupe a decedat în urma unei căzături. Video

Doliu în muzica punk. Toboșarul unei cunoscute trupe a decedat în urma unei căzături. Video
Infoactual

Darren Henley (9 iulie 1959 – 28 octombrie 2022), cunoscut mai bine sub numele de scenă D. H. Peligro, a fost un muzician punk rock american, cunoscut mai ales ca toboșar al trupei The Dead Kennedys, fiind și o scurtă perioadă de timp cunoscut ca toboșar al trupei Red Hot Chili Peppers. În acest weekend, s-a anunțat decesul lui, care nu a fost unul din cauze naturale, pe twitter.

D.H. Peligro, toboșarul legendarei trupe punk The Dead Kennedys, a decedat la vârsta de 63 de ani iar cauza morții nu este una naturală. VIDEO

După cum au anunțat pe profilul oficial de Twitter azi, duminică, 30 octombrie 2022, D.H. Peligro (Darren Henley), toboșarul de lungă durată al legendarei trupe punk The Dead Kennedys, a decedat. El a murit la domiciliul său din Los Angeles ieri, sâmbătă 29 a.c., după ce a suferit o cădere accidentală în urma căreia a suferit un traumatism cranian.

Poliția aflată la fața locului a confirmat că D. H. Peligro a murit în urma unui traumatism cranian cauzat de o cădere accidentală.

”Vă rugăm să respectați intimitatea familiei în aceste momente dificile. Vă mulțumim pentru gândurile și cuvintele voastre de alinare. Aranjamentele sunt în așteptare și vor fi anunțate în zilele următoare”, au postat colegii din renumita trupă punk.

Despre trupa The Dead Kennedys se știe că tocmai se întorseseră de curând dintr-un turneu european în care au concertat în Franța, Polonia și Germania.

Formată în 1978 în orașul San Francisco, California, în plină epocă punk rock, trupa a avut o carieră inițială de opt ani și s-a încheiat în 1986, când s-a destrămat. Versurile cântecelor și ilustrațiile albumelor lor au atras controverse considerabile la acea vreme, de obicei de natură politică, satirizând figuri politice și autoritatea în general.

Peligro s-a alăturat trupei în 1981, ca înlocuitor al toboșarului inițial Ted (Bruce Slesinger). A rămas membru permanent până în 1986, după care a avut o perioadă cu Red Hot Chilli Peppers. Din păcate, problemele sale cu drogurile și alcoolul au dus la înlocuirea sa doi ani mai târziu.

Când trupa Kennedys s-a reunit în 2001, a făcut din nou parte din formație și a cântat pe 12 dintre albumele lor. De asemenea, a lansat trei albume solo în timpul carierei sale, dintre care unul, Sum of Our Surroundings, a fost votat Albumul rock al anului de către American Independent Music Awards.

Rețelele de socializare sunt acum în ”flăcări”, vorba presei internaționale, cu omagii aduse unui membru al unuia dintre actele definitorii ale mișcării punk rock.

Și exemplele continuă pe social media, semn că legendarul toboșar a a vut și are în continuare sute și mii de fani.