Info Actual

Info Actual > Economic > Domenii de activitate care au înregistrat creșteri, în ciuda crizei sanitare și a celei economice
Economic

Domenii de activitate care au înregistrat creșteri, în ciuda crizei sanitare și a celei economice

Domenii de activitate care au înregistrat creșteri, în ciuda crizei sanitare și a celei economice

Domenii de activitate care au înregistrat creșteri, în ciuda crizei sanitare și a celei economice.  În acest an au prosperat companiile de infrastructură, cele din domeniul farmaceutic ori IT-ul.

Studiile realizate de mai multe organizații patronale din Cluj arată că pandemia de coronavirus a afectat grav anumite domenii, aşa ar fi HoReCa, turismul ori transporturile aeriene.

Cea mai grea perioadă a fost cea a stării de urgență, însă au existat și domenii care au cunoscut creșteri, așa ar fi unele companii din domeniul farmaceutic.

De asemenea, a existat o creștere a cererii pentru aplicații IT, în condițiile în care volumul comerțului digital va depăși, în premieră pentru România, pragul de 5 miliarde de euro într-un an. A crescut și domeniul construcțiilor de infrastructură în care sunt utilizați foarte mulți bani europeni.

Mulți oameni de afaceri se așteaptă la relansarea unor domenii în următoarele luni, aşa ar fi cel al transporturilor aeriene. De exemplu, la Cluj, în decembrie, s-a dublat numărul de destinații deservite de companiile de pe Aeroportul Regional, informează Rador.