Social

După ce criterii se acordă bursele? Elevii pot primi până la 3.000 de lei

bursele elevilor
sursa foto:arhiva companiei

Elevii cu performanțe remarcabile în învățătură beneficiază de sprijin financiar semnificativ din partea statului. Bursele sunt parte a unui demers oficial de a încuraja excelența academică în România.

Cele mai mari burse se acordă elevilor de gimnaziu și liceu care demonstrează excelență în cadrul olimpiadelor școlare. În anul 2024, sunt disponibile două tipuri de burse. Acestea sunt cunoscute sub denumirea de „Excelență Olimpică I” și „Excelență Olimpică II”. Fiecare dintre acestea are o valoare de până la 3.000 de lei.

Bursa „Excelență Olimpică I” este destinată elevilor care se plasează pe primele trei poziții sau obțin mențiuni la olimpiadele sau campionatele școlare internaționale. Acestea recompensează performanțele excepționale ale elevilor în competiții de prestigiu la nivel global.

Pe de altă parte, bursele „Excelență Olimpică II” sunt acordate elevilor care se clasează pe primele trei locuri la olimpiadele școlare naționale, evenimente organizate și finanțate de către Ministerul Educației, conform informațiilor furnizate de România TV. Aceste burse reprezintă o recunoaștere a efortului și dedicării elevilor în competițiile școlare interne de înalt nivel.