Diverse

După vânătoarea de patru zile, al doilea suspect în cazul crimelor din provincia canadiană a fost capturat. Ce declară poliția 

După vânătoarea de patru zile, al doilea suspect în cazul crimelor din provincia canadiană a fost capturat. Ce declară poliția 

Oamenii pot să răsufle ușurați, pentru că și cel de-al doilea suspect, în cazul crimelor odioase din provincia canadiană, a fost capturat. Anunțul a venit de la oamenii legii miercuri, 7 septembrie. Iată cum s-a reușit prinderea acestuia și ce spune poliția locală.

După vânătoarea de patru zile, al doilea suspect în cazul crimelor din provincia canadiană a fost capturat. Ce declară poliția. Documentar video

După o vânătoare de patru zile, poliția l-a arestat pe Myles Sanderson, suspect în cazul atacului violent cu cuțitul, care s-a soldat cu zece morți în provincia canadiană. El a fost declarat mort la un spital după ce a intrat în „suferință medicală”, așa cum s-au exprimat reprezentanții legii din Canada.

Cel de-al doilea suspect dintre cei doi frați căutați de poliție în urma unui atac cu armă albă în vestul Canadei, soldat cu 10 morți, a murit miercuri după ce a fost reținut de poliție, au anunțat autoritățile.

Poliția regală canadiană montată a anunțat inițial că bărbatul, Myles Sanderson, a fost capturat pe o autostradă în apropiere de orașul Rosthern, în Saskatchewan, în jurul orei 15:30.

Însă, într-o conferință de presă susținută aproximativ patru ore și jumătate mai târziu, comisarul adjunct Rhonda Blackmore de la poliția călare din Saskatchewan a declarat că domnul Sanderson a intrat în „suferință medicală” la scurt timp după arestare și a fost dus la un spital din orașul vecin Saskatoon, unde a fost declarat mort.

Damien Sanderson, stânga, a fost găsit mort la scurt timp după atacul violent și Myles Sanderson, dreapta, cel capturat și ucis, fără ca poliția să ofere amănunte

O anchetă independentă va analiza decesul și comportamentul poliției, a declarat comisarul adjunct Blackmore.

Înregistrările video ale arestării, realizate de către automobiliștii care treceau prin zonă și postate pe rețelele de socializare, au arătat că domnul Sanderson a fost încătușat de patru ofițeri în timp ce stătea rezemat de o camionetă Chevrolet care părea să fi ieșit de pe drumul divizat cu patru benzi.

Comisarul adjunct Blackmore, citat de New York Times, a declarat că moartea domnului Sanderson a însemnat că motivul care a stat la baza atacului ar putea rămâne un mister.

Motivația sa poate în acest moment, și pentru totdeauna, să fie cunoscută doar de Myles„, a spus ea.

Vestea arestării și apoi a morții sale a venit în aceeași zi în care autoritățile au făcut publice numele victimelor ucise duminică.

Foto: arhiva/captura BBC