Diverse

S-au aflat amănunte despre cei doi atacatori implicați în masacrul din Canada. Și noi informații despre odioasele crime în lanț

S-au aflat amănunte despre cei doi atacatori implicați în masacrul din Canada. Și noi informații despre odioasele crime în lanț

Statul canadian a decretat stare de urgență până pe 30 septembrie, pentru a proteja populația, mai ales prin faptul că investigațiile continuă în atacul inopinant și violent care a avut loc în weekend, când zece persoane au murit și alți 18 oameni au fost răniți. Poliția a oferit noi informații pe cazul dat.

S-au aflat amănunte despre cei doi atacatori implicați în masacrul din Canada. Și noi informații despre odioasele crime în lanț

Unul dintre suspecții atacatori, în cazul înjunghierii în lanț din Canada, a murit, potrivit reprezentanților poliției canadiene. Celălalt dintre cei doi suspecți, despre care poliția spune că sunt frați, este încă în libertate și se presupune că ar fi rănit.

După mai bine de o zi de vânătoare de oameni care a pus în alertă trei provincii, poliția a declarat că Damien Sanderson, în vârstă de 31 de ani, a fost găsit mort luni înainte de prânz într-o zonă cu iarbă din apropierea unei case care face obiectul unei anchete în rezervația Cree Nation. Și au spus că fratele său, Myles Sanderson, 30 de ani, ar fi fost posibil să fi fost rănit.

Grozăvia a început duminică, la ora 5:40, când poliția a primit un raport de înjunghiere într-o rezervație indigenă rurală și ”somnoroasă” (cum s-au exprimat oficialitățile) din Saskatchewan.

După producerea incidentului, poliția a declarat că 10 persoane au fost ucise și 18 rănite – unele aparent alese la întâmplare – într-o serie de crime care a zguduit comunitatea și țara.

Detaliile despre bărbați și motivul lor au rămas neclare, dar, cu toate acestea, reprezentanții poliției au declarat că atacatorul Myles Sanderson avea un cazier judiciar lung și era considerat înarmat și periculos. Actualmente se investighează modul în care Damian Sanderson a murit, inclusiv dacă Myles Sanderson l-ar fi ucis și pe fratele său.

Poliția regală canadiană montată a anunțat că cei doi bărbați au fost acuzați de crimă de gradul întâi, tentativă de omor și intrare prin efracție.

Autoritățile din Canada le-au spus locuitorilor din James Smith Cree Nation și din satul Weldon, aflat în apropiere, să se adăpostească în case, în timp ce au extins căutările la aproape 320 de kilometri sud, până la Regina, capitala statului Saskatchewan.

Poliția locală investighează în prezent 13 locuri ale crimelor și a declarat că se crede că suspecții au vizat unele victime, în timp ce altele au fost atacate la întâmplare.

Ce se știe despre locația unde a avut loc atacul violent

Națiunea James Smith Cree și satul Weldon, unde au avut loc atacurile, se află în centrul Saskatchewanului, aproape de locul unde terenurile agricole din sudul provinciei se întâlnesc cu zonele împădurite din nord. Națiunea James Smith Cree are 3.412 membri, dintre care aproape 2.000 trăiesc în rezervația sa, potrivit site-ului său. Aceasta se află la aproximativ 30 de mile est de Prince Albert, al treilea oraș ca mărime din Saskatchewan, cu aproximativ 37.000 de locuitori.

Datele oferite de Poliție cu referire la atacatori

Poliția regală canadiană a făcut publice mai multe detalii despre cei doi suspecți în cazul înjunghierilor din Saskatchewan.

Unul dintre suspecți, Damien Sanderson, în vârstă de 31 de ani, a fost găsit mort într-o rezervație indigenă, a anunțat luni poliția în cadrul unei conferințe de presă. Se crede că rănile sale nu au fost provocate de el însuși, a precizat poliția, iar biroul medicului legist investighează.

Cadavrul lui Damien Sanderson a fost descoperit în jurul orei locale 11:30, într-o zonă cu multă iarbă din apropierea unei case din rezervația James Smith Cree Nation, a precizat poliția.

Celălalt suspect, Myles Sanderson, în vârstă de 30 de ani, a fost identificat ca fiind fratele său. Myles era încă în libertate la mai bine de o zi după ce 28 de persoane au fost înjunghiate duminică în Saskatchewan, soldându-se cu 10 morți și alți 18 răniți.

Se crede că Myles Sanderson, atacatorul care este încă în viață, ar avea răni, a declarat luni comisarul adjunct Rhonda Blackmore de la Poliția Regală Montată din Canada din Saskatchewan. Dar natura acestor răni nu era cunoscută. Myles Sanderson s-ar afla încă în oraș și ar putea fi împreună cu o altă persoană, potrivit New York Times. Investigațiile pa cazul dat continuă.

Foto: arhiva/New York Times