Diverse

E doliu în cinematografia românească. A murit Valeria Seciu, una dintre marile artiste ale țării

E doliu în cinematografia românească. A murit Valeria Seciu, una dintre marile artiste ale țării

A strălucit în lumina reflectoarelor, dar după decesul unui alt mare actor, care i-a fost jumătate și sprijin la bine și la rău, viața ei s-a transformat total. Era delicată, specială, de o bunătate ieșită din comun, iar spectatorii au simțit asta și au fost atrași de farmecul ei. Acum, din Ceruri, Valeria Seciu va juca alt rol alături de soțul ei Octavian Cotescu.

„În dimineața zilei de 6 septembrie ne-a părăsit extraordinara actriță de teatru, film, radio și televiziune, Valeria Seciu”

Vestea dispariției Valeriei Seciu a fost împărtășită întregii țări de UNITER. ”Valeria Seciu (2 august 1939 – 6 septembrie 2022) Am aflat cu tristețe că în dimineața zilei de 6 septembrie ne-a părăsit extraordinara actriță de teatru, film, radio și televiziune, VALERIA SECIU.

Vom reveni mâine cu detalii despre înmormântare. Dumnezeu să o ierte și să o odihnească”, este mesajul transmis pe contul de Facebook. Valeria Seciu a suferit ani buni de o maladie cumplită, care i-a fost fatală.

„Şi am rămas în vacanţă. E ca o vacanţă aici… e marea aproape”

Valeria Seciu a rămas văduvă de tânără și cei care au cunoscut-o au mărturisit că după decesul lui Octavian Cotescu, a cărui studentă a fost, nu și-a mai revenit niciodată cu adevărat. Fiul ei, Alexandru, avea atunci doar 17 ani. Și tare mult și-ar fi dorit să-l aibă tot timpul lângă ea… Dar băiatul, marcat de faptul că a rămas fără tată mult prea devreme, s-a lăsat în mâna Domnului și s-a călugărit. A ajuns la Muntele Athos, unde este cunoscut ca și părintele Daniil.

„Poate a fost un pic neaşteptat pentru cei din jurul meu. Nu se aşteptau. Ba chiar îmi plăcea să glumesc. Nu le spuneam multora. Îmi aduc aminte că era un prieten, un cunoscut, îmi spunea că a fost în Halkidiki în vacanţă. Bravo, şi eu tot acolo mă duc… şi am venit în vacanţă. Şi am rămas în vacanţă. E ca o vacanţă aici… e marea aproape”, a declarat Alexandru cu ani în urmă pentru ProTV.

Ultimul film în care a fost văzută este „Roxanne”

Valeria Seciu a jucat în roluri memorabile aproape jumătate de secol, iar ultimul său film a fost „Roxanne”. De atunci, fondatoarea Teatrului Levant, una dintre primele trupe independente de teatru din țară, s-a retras din viața publică. Singurul loc unde mai putea fi văzută era Biserica Stavropoleos. Micuță, fragilă, ca o umbră, stătea într-un colț, de parcă ar fi încercat să nu fie zărită de cei din jur. Doar ea și Dumnezeu…

Sursă foto: stiridiaspora