Diverse

Nenorocire în Spania. Grindina i-a luat viața unui copil de doar un an și jumătate, iar zeci de persoane au fost tăiate

Nenorocire în Spania. Grindina i-a luat viața unui copil de doar un an și jumătate, iar zeci de persoane au fost tăiate

O furtună extrem de puternică din Spania le-a dat viața peste cap locuitorilor. Au fost rănite de grindină nu mai puțin de 30 de persoane, iar o fetiță de un an și jumătatea și-a pierdut viața, după ce a fost grav lovită de o bucată de zece centimetri.

Momentul dezastruos a avut loc în apropierea orașului catalan La Bisbal de l’Emporda și a fost imediat transportată la spital. Potrivit informațiilor oferite de Daily Mail, medicii au făcut tot ce a fost capabil pentru micuță dar aceasta a făcut un craumatism cranian sever și a trecut în lumea drepților.

28 de persoane au suferit răni sau tăieturi din cauza gheții

O altă femeie care a fost grav rănită de grindină a fost nevoită să rămână internată în Spitalul Josep Trueta din Girona. Celelalte 28 de persoane au avut răni la cap, au fost tăiate de gheață, dar au fost și pacienți cu fracturi.

Toți aceștia au avut nevoie de ajutorul medicilor. Grindina a fost de mărimea unei mingi de tenis, iar numeroase mașini și clădiri au fost avariate. Dar nu numai atât, pentru că pietrele au distrus în timpul furtunii  și țiglele caselor precum și multe panouri solare.

A fost cea mai mare grindină din ultimii 20 de ani

Conform meteorologilor catalani, furtuna care a zdruncinat totul în cale a durat aproximativ un sfert de oră. Grindina care a căzut în apropierea orașului turistic Girona, aproape de granița Spaniei cu Franța, a fost cea mai mare din ultimii douăzeci de ani.

Australia a doborât recordul

Anul trecut, bucăți de gridină de peste 16 centimetri au căzut în Queensland, Australia, potrivit agenției meteorologice din această țară. Gridina era atât de mare încât cu mare greutate putea fi ținută de un adult.

În acest fel, Australia a dobândit un nou record. „Grindină gigantică, de peste 16 centimetri, a fost semnalată în Yalboroo, la nord de Mackay, în centrul Queenslandului”, a spus Biroul de meteorologie a postat pe Twitter.