Actual

E haos total! O importantă autostradă a fost blocată. Restricții severe ale traficului

Kilometri de autostradă

E haos total! O importantă autostradă a fost blocată. Restricții severe ale traficului rutier. Manifestanţii din Bulgaria care reclamă de peste 24 de zile demisia guvernului, acuzat de corupţie, şi-au intensificat presiunea duminică, ridicând alte corturi alături de cele care de joi restricţionează traficul în centrul capitalei, Sofia, şi blocând principala autostradă spre Grecia.

Sofia blocată de manifestanți

Deşi au fost instalate doar 30 de corturi de campanie, amplasarea lor în puncte nevralgice ale capitalei continuă să provoace restricţii grave traficului.

Manifestanţii au asigurat că nu vor pleca până la demisia premierului, populistul conservator Boiko Borisov, şi a procurorului general, Ivan Geşev, acuzaţi că servesc interesele oligarhilor şi nu ale populaţiei.

E haos total! Autostrada spre Grecia blocată

Pe de altă parte, un mic grup de manifestanţi blochează de duminică, în dreptul oraşului Blagoevgrad, la circa 120 de kilometri sud de Sofia, autostrada care leagă capitala de frontiera greacă, provocând restricţii severe ale traficului.

Sâmbătă seară, aproximativ 2.000 de persoane au manifestat în centrul Sofiei, într-un marş mai redus decât cel de joi, când peste 25.000 de persoane s-au reunit timp de mai multe ore în piaţa unde se află sediile guvernului, parlamentului şi preşedinţiei.

Proteste au loc şi în alte oraşe precum Stara Zagora, unde mii de persoane au încercat sâmbătă seară să blocheze autostrada ce leagă Sofia de oraşul Varna, de la malul Mării Negre şi un important centru de vacanţă.

Aproximativ 60% dintre bulgari susţin protestele şi 45% cer demisia premierului Borisov, potrivit unui sondaj publicat de institutul Alpha Research.