Actual Lifestyle

E nevoie stringentă de sânge. ”În pas de alergare la donare”, o campanie menită să salveze vieți

E nevoie stringentă de sânge. ”În pas de alergare la donare”, o campanie menită să salveze vieți
321sport

Pasionații de a alerga sau oricine dorește să ofere o susținere poate participa la campania de ajutorare inițiată de 321sport, o frumoasă și responsabilă comunitate sportivă din România. Despre ce este vorba mai exact, în cele ce urmează.

Orice ajutor contează. ”În pas de alergare la donare”, o campanie menită să salveze vieți. În premieră, evenimentul are și o mascotă, Goldye

Începând cu ziua de luni, 5 decembrie și până la data de 19 decembrie 2022, are loc cea de-a treia ediție a campaniei naționale demunite semnificativ #MyBloodIsGold.

Cu această ocazie inedită, alergătorii sunt îndemnați să doneze sânge.  Radu Restivan, fondatorul 321sport, care are credința fermă că donarea de sânge este un gest mic dar care face adevărate minuni, a relatat pentru Infoactual:

„Donarea de sânge face uneori diferența dintre viață și moarte. Este un gest mic, care poate însemna totul pentru un pacient la nevoie și care are beneficii chiar și pentru sănătatea donatorului. Am spus-o de multe ori!

Alergarea nu este un simplu sport, e o direcție în care oameni diferiți, cu o pasiune comună se regăsesc, se unesc și contribuie la o lume mai bună. Impactul comunităților de running nu se rezumă doar la „a face sport împreună”, este mult mai mult de atât! Împreună suntem mai puternici și reușim să facem bine într-o țară în care lipsurile sunt la ordinea zilei.”

Chemarea la donare este valabilă atât pentru alergători, cât și pentru cei care susțin alergarea. Donarea de sânge poate fi făcută de orice persoană majoră care îndeplinește o serie de condiții impuse de centrele de donare, la orice centru de donare din România.

Dar cine este Goldye

Cei care vor fi prezenți la minunatul eveniment, cu siguranță îl vor vedea pe Goldye. Și aceasta deoarece, începând cu anul acesta, campania are o mascotă, Goldye. Și ghici care este cea mai mare pasiune a mascotei?  Categoric, pasiunea este să alerge și să ajute oamenii.  

La prima vedere, Goldye pare a fi un iepuraș, însă, dacă privim mai atent, ne dăm seama că, de fapt, ea este o pungă de transfuzie. Goldye nu aleargă pentru performanță și rezultate, ci pentru a salva vieți. Chiar dacă zâmbetul ei este atât de larg, sufletul său este gol, la propriu, din cauza numărului scăzut de donatori și lipsei constante de sânge din spitalele din România.

Ce spun organizatorii și inițiatorii ideii. Pentru ca sufletul său să nu mai fie gol, e nevoie de cel puțin 300 de donatori care să doneze sânge în perioada campaniei #MyBloodIsGold. Așadar, fiecare om care se va înscrie în campanie și va dona sânge în intervalul 5-19 decembrie, va simboliza o picătură imaginară de sânge, care împreună cu toate celelalte picături (toți ceilalți donatori) din campanie, vor umple „sufletul” mascotei.

Să nu uităm de Kitul Donatorului, care se oferă gratuit în anumite condiții

Primii 300 de donatori înscriși în campanie, care vor face dovada donării, vor primi gratuit un kit al donatorului #MyBloodIsGold. Pentru a primi acest kit, trebuie trimisă o poză a stickerului aplicat pe carnetul de donator în acest formular: https://bit.ly/KitulDonatorului2022 .

Toate detaliile despre desfășurarea campaniei sunt pe site-ul https://www.mybloodisgold.ro/

Foto: 321sport

De ce #MyBloodIsGold. Și când a avut loc prima donare de sânge

Spitalele din România se confruntă de multe ori cu o criză cronică de sânge, iar asta duce la amânarea multor intervenții chirurgicale, cu efect direct asupra sănătății pacienților. Noi credem că sângele donat are valoarea aurului pentru cei aflați la nevoie. Acesta este motivul pentru care acțiunile de donare de sânge pe care le organizăm de cel puțin două ori pe an se numesc #MyBloodIsGold, ma spune Radu Restivan, care este impicat trup și suflet în proiectul menit să salveze vieți.

Prima donare de sânge a comunității 321sport a fost la câteva zile după tragedia de la Colectiv, în noiembrie 2015, când nevoia de sânge din spitale a fost mai mare decât oricând. Începând de atunci, 321sport a mobilizat sute de alergători și iubitori de alergare în demersul de a salva vieți.

Anul acesta, pentru al doilea an consecutiv, 321sport duce campania la nivel național, lucrând împreună cu mai multe comunități de alergare din România, competiții de profil și lideri de opinie.

Și nu în ultimul rând cine este 321sport

Comunitatea de alergare 321sport a apărut în 2015 și încă de la început, scopul nostru a fost să fim alături de oameni: să îi încurajăm să alerge, să îi susținem pe tot parcursul efortului și să avem grijă ca absolut orice participant să se simtă binevenit și acceptat. Valorile 321sport #RunningCulture sunt prietenia, solidaritatea și incluziunea socială, pe care le transmitem la toate evenimentele pe care le organizăm.

Și încă o idee demn de luat în seamă: Știați că din 2015, grupul 321sport, aleargă în fiecare seară de marți, de la ora 19:30, în parcul Herăstrău, iar antrenamentele sunt ținute de un antrenor specializat în mod gratuit pentru toți participanții?