Actual Social

Cine donează sânge primește bilet la festival. Premierul Ciucă face și el apel către români

Cine donează sânge primește bilet la festival. Premierul Ciucă face și el apel către români

E mare nevoie de sânge în spitale, iar insuficiența stocurilor, accentuată din cauza pandemiei, înseamnă intervenții chirurgicale vitale amânate sau agravarea stării unor pacienți aflați în stare critică, afirmă Nicolae Ciucă, în mesajul transmis cu prilejul Zilei Mondiale a Donatorului de Sânge. În spriinul mesajului său, vin şi organizatorii festivalului Neversea care oferă un abonament gratuit celor care merg să doneze sânge pentru a salva viaţa oamenilor bolnavi.

Cine donează sânge primește bilet la festival. Premierul Ciucă face și el apel către români

Marcăm astăzi Ziua Mondială a Donatorului de Sânge, prilej pentru a le mulțumi celor care salvează vieți donând sânge, dar și pentru a conștientiza importanța acestui gest de solidaritate față de cei a căror viață sau sănătate pot să depindă, la un moment dat, de o transfuzie de sânge”, transmite premierului Nicolae Ciucă. Acesta a lansat un apel la solidaritate cu pacienții care au nevoie de transfuzii.

„Sper ca cei care au mai donat sânge până acum, prin exemplul personal, să-i motiveze și pe alții. Am încredere în generozitatea și capacitatea de mobilizare a românilor pentru astfel de cauze cu caracter umanitar, așa cum au demonstrat cei care au donat sânge pentru militarii și cetățenii răniți în urma agresiunii ruse asupra Ucrainei, și le mulțumesc pentru aceasta”, mai spune premierul.

Premierul Nicolae Ciucă a donat sânge săptămâna trecută, la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central ”Dr. Carol Davila”

Tot astăzi, organizatorii festivalului Neversea au anunţat că oferă un abonament gratuit celor care merg să doneze sânge pentru a salva viața oamenilor bolnavi. Aceștia încearcă să-i motiveze pe fanii evenimentului să ajute pacienții.

Organizatorii Neversea au pregătit abonamente gratuite pentru fiecare donator, valabil pentru toate cele 4 zile și 4 nopți de festival.

„De data aceasta, anul acesta, sărbătorim Ziua Mondială a Donatorilor de Sânge împreună cu organizatorii festivalului UNTOLD și Neversea, și practic, dăruim donatorilor de sânge un abonament gratuit la Neversea. Acesta este un semn de prețuire al donatorilor noștri și în felul acesta, împreună cu organizatorii Festivalului Neversea, le mulțumim donatorilor pentru gestul pe care îl fac”, a declarat Doina Goșa, directorul Centrului de Transfuzii Sanguine București, potrivit Mediafax.

Donatorii care vor să facă fapte bune sunt așteptați pe 14 și 15 iunie, între orele 7:30 și 13:30, la centrele fixe de donare de sânge din București, Constanța și Galați.

În România este nevoie anual de peste 500.000 de unități de sânge.