Showbiz

Ea e cântăreața care a reușit să atingă cea mai joasă notă vocală din lume

Ea e cântăreața care a reușit să atingă cea mai joasă notă vocală din lume
jango.com/guinnessworldrecords.com/joychapmanmusic.com

Folosind vocea ei puternică, solista Joy Chapman din Surrey, British Columbia, Canada a atins oficial un nou record pentru cea  mai joasă notă vocală a unei femei, atingând 34,21 Hz (C♯₁).

Mulți sunt uimiți de decibelul scăzut pe care îl poate atinge vocea cântăreței

Încă de la o vârstă fragedă, Joy a fost întotdeauna muzicală, crescând cu o mamă care a fost profesoară de pian la Conservatorul Regal și a insistat să învețe muzică și să cânte la chitară și la pian.

Și cu toate acestea, “instrumentul” preferat al lui Joy a fost întotdeauna vocea ei. Joy s-a alăturat corului bisericii pentru a urma această pasiune, unde și-a descoperit capacitatea de a ajunge la tonuri joase pe scară.

„Am fost în coruri din școală și biserică, dar când mi-au mărit vocea pentru plasament, mi-am dat seama că nu numai că pot merge extrem de sus, ci și de jos. Corurile sunt lipsite de voci masculine și așa s-a născut „Joylow”.

Un accident de mașină i-a schimbat viața

Trebuie precizat faptul că Joy nu a urmat întotdeauna o carieră în muzică. Timp de 30 de ani, ea a deținut un spa de succes pentru sănătate și wellness, deoarece îi plăcea să vindece oamenii.

Dar, din păcate, un accident de mașină a pus-o în imposibilitatea de a-și conduce afacerea, așa că s-a alăturat unui grup de cântăreți de rezervă, ceea ce a condus la o oportunitate și mai mare.

„Am început să lucrez cu Legends International ca și cântăreț de rezervă, dar apoi și-au dat seama de potențialul meu de a-mi transforma vocea în mai multe personaje. S-a născut un spectacol Diva în care am făcut omagiu complet costumat pentru Shania Twain, Patsy Cline, Cher, Anne Murray, Reba McEntire și altele”.

„Această abilitate de a-mi transforma vocea este, de asemenea, ceea ce îmi permite să merg atât extrem de sus, cât și de jos.”

De-a lungul anilor, mulți dintre cei care au lucrat cu Joy, inclusiv antrenorii ei, au fost surprinși de gama joasă pe care o poate atinge vocea ei.

Iar, acest lucru nu a făcut decât să confirme capacitățile ei distincte și cât de diferită era vocea ei față de ceilalți indivizi.

”Nu mi-am dat seama că ceea ce aveam era atât de unic”

” Lucrând cu mulți antrenori vocali de-a lungul anilor, mi s-a părut ciudat că nu au vrut să continui să reduc la pian. Întotdeauna s-au oprit pe jumătate și au spus doar „asta e destul de jos, mă sperii acum”. Nu mi-am dat seama de ce m-au oprit sau că ceea ce aveam era atât de unic.”

Când Joy și-a dat seama de abilitățile ei, ea și nepoata ei (pe care o antrena vocal) au început să cerceteze cea mai joasă notă posibilă pe care o poate cânta o persoană. Atunci nepoata ei a dat peste titlul Guinness World Records pentru cea  mai joasă notă vocală a unei femei și a știut că mătușa ei ar putea să o bată.  …prin urmare, Joy a intrat în Cartea Recordurilor în anul 2021.

Cum poate atinge cântăreața această performanță

Joy menționează că, pentru a realiza o gamă vocală mai înaltă, relaxarea este cheia reușitei, dar nu poate da sfaturi despre cum își formează vocea inferioară.

Deși Joy a doborât recordul, ea știe că într-adevăr își poate face ca vocea să scadă, așa că intenționează să încerce din nou pe viitor să pună ștacheta și mai „jos”, potrivit guinnessworldrecords.com.