Info Actual

Info Actual > Showbiz > Elita culturală franceză dă în clocot. Macron pus la zid. Stare de urgență în cultură
Showbiz

Elita culturală franceză dă în clocot. Macron pus la zid. Stare de urgență în cultură

Elita culturală franceză dă în clocot. Macron pus la zid. Stare de urgență în cultură

Elita culturală franceză dă în clocot. Macron pus la zid. Stare de urgență în cultură. În Franța, actorii, regizorii, muzicienii și toți oamenii de cultură au lansat o avertizare președintelui Emmanuel Macron! Aceștia consideră că  sectorul cultural este neglijat.

În această perioadă în care teatrele și cinematografele sunt închise, oamenii de cultură simt că nu se mai pot exprima. Isabelle Adjani, câștigătoare a 5 premii Cesar, a scris o scrisoare președintelui Macron, în care a pus punctul pe i.

„Este necesar să fie declarată o stare de urgență în cultură. Stare în care libertatea de a crea nu va fi pusă la îndoială. Deoarece cultura este incompatibilă cu distanșarea socială. Arta este o stare în care libertatea e lege. Este o necesitate și reprezintă apărarea unei moșteniri vii care aparține tuturor cetățenilor din Franța”.

Emmanuel Macron, somat să intervină în favoarea sectorului cultural

Elita culturală franceză, printre care mai mulți actori și cântăreți francezi, au cerut presedintelui să acționeze rapid pentru remediera problemelor care afecteaza sectorul cultural. Aceștia critică Ministerul Culturii pentru lipsa de precizie a măsurilor puse în aplicare pentru ajutarea acestuia, care sprijina 1,3 milioane de oameni, conform urban.ro.

Catherine Deneuve și Isabelle Huppert se numără printre cei care solicită ministerului să adopte măsuri rapide și concrete pentru cultură. În special în perioada suspendării activității.

Acestor nume celebre li s-au alăturat și Jean Dujardin, actor premiat pentru rolul din “The Artist” (2011), Clara Luciani, cântăreață de muzică pop, Oxmo Puccino, hip hop-er celebru, și Lea Seydoux, cunoscută pentru rolul din “Inglorious Bastards” (2009) sau “Mission: Impossible – Ghost Protocol” (2011).

Aceștia au cerut prezentarea unui plan specific și sumele care trebuie investite pentru supaviețuirea fiecarui sistem, public sau privat, până la reluarea activității.

Au solicitat, deasemenea, ca guvernul să extindă drepturile angajaților suspendați cu încă un an. Nu doar în perioada în care activitățile au fost întrerupte.