Diverse

Elon Musk spune că are acum noi motive pentru a renunța cumpărarea Twitter. Situația e foarte tensionată

Elon Musk spune că are acum noi motive pentru a renunța cumpărarea Twitter. Situația e foarte tensionată
twitter

Echipa de avocați a lui Elon Musk a trimis luni o scrisoare către Twitter în care spune că are acum mai multe motive pentru care crede că poate renunța în mod legitim la propunerea sa inițială (de 44 de miliarde de dolari) pentru a cumpăra compania.

Scrisoarea a fost publicată într-un dosar al Securities and Exchange Commission și a citat recenta dezvăluire a fostului șef al securității cibernetice a Twitter, Peiter Zatko, cunoscut și sub numele de hacker „Mudge”.

Zatko a depus în iulie o plângere amplă de denunțare împotriva Twitter, care a devenit publică săptămâna trecută.

Musk și-a anunțat pentru prima dată intenția de a renunța la acordul de cumpărare a Twitter pe 8 iulie, argumentând că, în opinia sa, platforma avea mai multe conturi de boți decât dezvăluise Twitter anterior.

Ca răspuns, Twitter l-a dat în judecată pe Musk, acuzându-l că s-a folosit de preocuparea sa declarată cu privire la boți ca de o perdea de fum și că motivul real pentru care a renunțat la tranzacție a fost că averea sa personală a fost afectată.

Avocatul lui Musk a declarat, într-o scrisoare trimisă directorului juridic al Twitter, că Musk a trimis acum companiei o a doua „notificare de reziliere”, adăugând acuzațiile din denunțul lui Zatko ca motive pentru care poate renunța în mod legitim la afacere.

În scrisoare se spune că plângerea lui Zatko „susține o conduită necorespunzătoare de mare amploare la Twitter – toate acestea au fost dezvăluite conducerii și directorilor executivi ai Twitter, inclusiv directorului general Parag Agrawal – [conduită] care este posibil să aibă consecințe grave pentru afacerile Twitter”.

Twitter a încălcat prevederile?

„Aceste acuzații, dacă sunt adevărate, demonstrează că Twitter a încălcat prevederile Acordului de Fuziune, dând astfel taberei Musk dreptul de a rezilia Acordul de Fuziune”, a adăugat scrisoarea.

Avocatul lui Musk a precizat în scrisoare că noua notificare de reziliere a fost depusă în cazul în care inițialul apel al lui Musk, referitor la boți, a fost „determinat ca fiind invalid din diferite motive”.

Avocații lui Zatko au confirmat luni că echipa de avocați a lui Musk l-a convocat pe Zatko, care urmează să depună mărturie pe 9 septembrie.

Twitter nu a răspuns când a fost contactat de Insider pentru comentarii.