Lifestyle

Emma Răducanu a răbufnit după ultimele critici: „am încredere în deciziile mele și în ceea ce cred că este bine pentru mine”

emma raducanu

Pe 10 mai, Emma Răducanu s-a confruntat cu dureri la spate și a primit îngrijiri medicale pe teren, dar n-a mai putut continua meciul, încheiat la scorul 6-2, 2-1 pentru Bianca Andreescu. După “explozia” de anul trecut, când a câștigat US Open, Emma Răducanu n-a reușit rezultate notabile în sezonul 2022 (7 victorii, 9 eșecuri).

Potrivit unei analize BBC, marea problemă a britanicei de origine română este faptul că a schimbat antrenorii.

Emma Răducanu a răbufnit după ultimele critici: „am încredere în deciziile mele și în ceea ce cred că este bine pentru mine”

Emma Răducanu, sportiva britanica de origine română, s-a confruntat cu dureri la spate și a primit îngrijiri medicale pe teren, dar n-a mai putut continua meciul în primul tur la Roma. După prestațiile extrem de modeste din acest an, primele critici au început să apară din partea specialiștilor, care o acuză că își schimbă mult prea des antrenorii.

Emma Răducanu le-a răspuns criticilor și afirmă că este încrezătoare că deciziile luate au fost bune:

„Este cu siguranță o călătorie în care învăț pe parcurs, dar contează ceea ce funcționează pentru mine, la nivel individual. Poate că nu funcționează pentru oricine și lumea poate mă privește ca pe o nebună, dar eu am încredere în deciziile mele și în ceea ce cred că este bine pentru mine. Am încredere în felul în care lucrez și privesc înainte.”, a declarat Emma Răducanu, conform Tennis World USA.

Pe lângă antrenamente, Emma Răducanu are responsabilități și în afara terenului. Sportiva a semnat mai multe contracte de sponsorizare după succesul de la US Open, iar programul ei este foarte încărcat.

„Cred că ar trebui să fac progrese în ceea ce înseamnă procesul de relaxare, pentru că nu prea mai am timp pentru mine. Fac yoga, consider că e foarte important să fii flexibil, pentru că ajungem în tot felul de poziții pe terenul de tenis. Yoga mă relaxează și este una din activitățile care mă deconectează total.”, a mai afirmat Emma Răducanu.

Sportiva a fost apărată și de către o persoană aflată în anturajul ei, care a declarat:

“Cred că Emma vrea un antrenor care să-i provoace IQ-ul în tenis și sunt foarte puțini oameni care pot face asta. Resursele și cunoștințele antrenorilor se epuizează destul de repede. Când oamenii fac lucrurile diferit, așa cum face Emma, lumea se uită puțin ciudat și spune că e ceva neobișnuit, doar pentru că alții nu fac la fel. Nu sunt sceptic, am văzut mulți oameni făcând lucruri nebune, dar s-au transformat în mine de aur. Dacă un antrenor nu se potrivește, sunt necesare măsuri. Nu am fost surprins în privința lui Torben Beltz, văzând cum a jucat Emma. Nu cred că a adus niciun fel de îmbunătățiri în jocul ei. Evident, este o chestiune brutală și cred că va fi un șir lung de antrenori până la finalul carierei ei. Un detaliu important este că abilitatea ei în tenis este cu mult înaintea dezvoltării fizice”, a spus o persoană din anturajul Emmei Răducanu, pentru BBC.

Antrenorii cu care a colaborat Emma Răducanu

Potrivit unei analize BBC, marea problemă a britanicei de origine română este faptul că a schimbat antrenorii.

Mai întâi, britanicul Nigel Sears a încheiat colaborarea cu Emma Răducanu după parcursul de la Wimbledon, din iulie 2021.

În septembrie 2021, Emma Răducanu a renunțat în mod surprinzător la britanicul Andrew Richardson, cel care a ajutat-o să câștige US Open.

Antrenorul german Torben Beltz a început colaborarea cu Emma Răducanu în noiembrie 2021, dar fără succes. Acordul a fost încheiat în aprilie 2022.

Iain Bates și Louis Cayer, antrenori în cadrul London Tennis Association (LTA), au lucrat alături de Emma Răducanu pentru turneele pe zgură de la Madrid și Roma, din luna mai.

Acum, Emma Răducanu se pregătește alături de Raymond Sarmiento (29 de ani), un american care a fost în Top 300 ATP. Sarmiento va face parte din echipei britanicei pentru Roland Garros (22 mai – 5 iunie).