Diverse

Englezul care le dă vestea câștigătorilor la loterie că au devenit milionari.

Englezul care le dă vestea câștigătorilor la loterie că au devenit milionari.

Andy Carter este cel care a bătut ani de zile la ușa celor mai mari câștigători ai loteriei din Marea Britanie, pentru a-i anunța vestea bună că au câștigat milioane de lire sterline. Și continuă să facă același lucru și astăzi.

Faceți cunoștință cu bărbatul care le dă vestea câștigătorilor la loto că au devenit milionari

Oricine joacă la loterie își va verifica în mod natural biletul, pentru a verifica numerele câștigătoare, atunci când se afișează rezultatele, dar nu este la fel pentru toată lumea. Acei câțiva norocoși, care pun mâna pe milioane, realitatea nu se instalează până când nu îl întâlnesc pe acest om.

Andy Carter este omul care are privilegiul de a bate la ușile marilor câștigători ai loterie pentru a le spune, direct în față, că au devenit milionari peste noapte sau că au câștigat o prețioasă și semnificativă avere.

El este unul dintre mai mulți consilieri seniori în materie de câștiguri la Camelot, care organizează Loteria Națională, și a dat vestea incredibilă la mii de câștigători în cei 12 ani de activitate ai săi, relatează mirror.

Andy, care acoperă Țara Galilor și vestul țării, a fost cel care l-a vizitat pe cel mai mare câștigător al loteriei din Marea Britanie, după ce a câștigat premiul cel mare de 184 de milioane de lire sterline la Euromillions, în Gloucester, chiar săptămâna trecută, după cum menționează aceeași sursă media.

Povestea celor care s-au trezit milionari peste noapte

Joe, în vârstă de 49 de ani, și Jess Thwaite, în vârstă de 44 de ani, au câștigat o sumă considerabilă, mai exact 184.262.899 de lire sterline, sumă care le-a schimbat total viața, participând doar la o singură tragere la sorți marți, 10 mai a.c., potrivit anunțului Wales Online.

Joe și Jess s-au trezit peste noapte în topul celor mai bogați o mie de oameni din Marea Britanie, spune  chiar Andy, fiind aproape la fel de șocat ca și cuplul câștigător însăși. „Este greu să-ți treacă prin cap o asemenea sumă de bani. I-am sunat în acea dimineață, pentru a le confirma câștigul și pentru a le vorbi despre ceea ce urma să se întâmple în continuare”, spune el.

Pentru Andy, o parte importantă a muncii sale ține de psihologie, deoarece trebuie să facă pași mici, să acționeze cu grijă, încet, atunci când își anunță câștigătorii, pentru că acesta nu este un moment oarecare, ci unul care le schimbă, semnificativ, viața. Nu le arunci banii pur și spimplu, sunt proceduri care trebuie urmate, mărturisește Andy. „Se pune un accent deosebit pe faptul că nu trebuie să le arunci banii și să fugi. Aveți o responsabilitate foarte mare de a vă asigura că acești bani sunt bine îngrijiți”.

„Uneori sunt singura persoană care știe despre câștigul lor”

În ceea ce privește divulgarea în spațiul public a numelor celor fericiți cu banii aproape ”picați din cer” și recunoașterea câștigurilor substanțiale, rămâne la alegere fiecăruia, fiind o decizie personală. Cu toate acestea, Andy, care a lucrat pentru BBC la Londra înainte de a se muta în Țara Galilor, nu spune dacă el crede că ieșirea în public este un lucru corect sau greșit, dar le prezintă câștigătorilor argumentele pro și contra ale ambelor decizii.

Dacă spui și altora, oameni vor fi încurajați să participe la loterie, că pot avea și ei, într-o zi, norocul de partea lor. Iar dacă, nu spun nimic, înseamnă că vor să le fie respectată dorința, intimitatea. Aceștia sunt cei doi poli opuși cu care s-a întâlnit Andy în peste un deceniu de activitate în domeniu.

„Cu o asemenea sumă de bani (184 de milioane de lire sterline), ar fi foarte dificil să nu spui nimic, iar dacă o faci publică, ajuți mai mult oamenii. Pentru alții, uneori sunt singura persoană care știe despre câștigul lor, deoarece au decis să nu spună nimănui, nici măcar familiei”, povestește Andy.

Plin de bucurie, fericit cu munca lui, el consideră aceasta o slujbă privilegiată, pentru că este acolo, în acel moment din viața oamenilor, pe care aceștia nu îl vor uita niciodată. Un singur regret are, că nu poate participa el însuși la loterie, deoarece regulamentul serviciului îi interzice aceasta. Dar nu încetează nici o clipă să se întrebe, dacă ar câștiga milionul, ce ar face cu banii?

Foto: Mirror