Social

Este oficial! IATĂ cine preia conducerea TAROM

Este oficial! IATĂ cine preia conducerea TAROM

Începând de astăzi, 9 iunie 2021, Cătălin Radu Prunariu, fiul cosmonautului Dumitru Prunariu, este noul director general al Tarom. Anunțul a fost făcut de către companie.

Este oficial! IATĂ cine preia conducerea Tarom

Schimbarea conducerii companiei vine în contextul în care, începând cu anul 2020, industria aeronautică a intrat în cea mai acută criză din istoria sa, îndeosebi pe segmentul transportului de pasageri, care a afectat și Tarom.

Cu toate acestea, compania aeriană națională a reușit să treacă cu bine peste primul an de criză, în special datorită ajustării operațiunilor și exploatării unor noi oportunități pe segmentul zborurilor neregulate.

Cătălin Prunariu, noul director general al Tarom, își propune să implementeze și consolideze un model de operare eficient și durabil, prin adaptarea rolului companiei pe piața de transport aerian, atât la nivel național, cât și european, în scopul asigurării profitabilității și a stabilității pe termen lung, continuând astfel demersurile începute de predecesorul său, Mihăiță Ursu.

Cătălin Prunariu, copilot la Tarom din 2009

„Finalizarea restructurării organizaționale și de personal, reînnoirea flotei de aeronave și uniformizarea acesteia, reforma financiară, eficientizarea activității comerciale și de marketing precum și digitalizarea extensivă sunt obiectivele majore pe care se va sprijini relansarea companiei, dar și transformarea acesteia în principalul jucător de pe piața transportului aerian din România”, transmite Cătălin Prunariu.

În anul 2009, Cătălin Prunariu a început să lucreze în cadrul companiei aeriene naționale Tarom, în calitate de copilot, ulterior profesând ca pilot comandant, instructor și examinator.

Între 2012 și 2017, a fost membru în Consiliul de Administrație al Autorității Aeronautice Civile Române. În perioada 2019-2020 a ocupat funcția de inspector-șef pentru operațiuni aeriene. A fost numit pe postul de director general al Tarom din funcția de director operațiuni zbor, informează Antena 3.