Lifestyle

Bancnotele euro se schimbă! Acestea intră în circulație în 2026

datoria externă Creditul Fermierului salariul lunar BANI, euro, sursa foto pixabay 660 e milioane de euro 10.000 de euro
sursa foto arhiva companiei

Banca Centrală Europeană a anunțat un nou design pentru bancnotele euro, având în vedere dorința de a le face mai atrăgătoare estetic. Schimbările vor aduce teme culturale, concentrându-se pe aspecte precum cultură, păsări și râuri din Europa.

Noile bancnote vor ilustra monumente, opere de artă, contribuții literare, progrese științifice și inovații. În plus, temele naturale vor prezenta râuri transfrontaliere și imagini cu păsări din diverse regiuni.

Christine Lagarde, președinta Băncii Centrale Europene, a declarat că noile bancnote au un element comun: conectarea europenilor. Aceasta subliniază importanța unității în ceea ce privește Europa și moneda sa comună.

Procesul de selecție a designului final va avea loc în 2026. Lansarea efectivă a noilor bancnote euro va necesita un timp considerabil. Aceste modificări nu vor afecta monedele euro, care continuă să aibă teme naționale distincte, potrivit Profit.ro.