Showbiz

Eurovision, ediția 2023, nu se va ține în Ucraina. Iată ce țară a fost aleasă pentru a găzdui evenimentul!

Eurovision, ediția 2023, nu se va ține în Ucraina. Iată ce țară a fost aleasă pentru a găzdui evenimentul!
jurnalul.ro/gds.ro

Datorită războiului, s-a decis ca Eurovision 2023 să nu se țină în Ucraina.

„Eurovision” , concursul european anual de muzică va avea loc în Marea Britanie, în anul 2023, după ce organizatorii au decis că evenimentul nu poate avea loc în țara câștigătoare, Ucraina, din cauza războiului pornit de Rusia pe 24 februarie 2022 și care duminică a intrat în cea de-a șasea lună.

Potrivit BBC News, Marea Britanie a ocupat locul al doilea în cadrul ediției din 2022 a Eurovision, care s-a ținut la Torino, în Italia.

Orașul care va găzdui Eurovision 2023 încă nu se cunoaște

Încă nu se știe ce oraș va găzdui „Eurovision” , ediția 2023, însă, până acum și-au exprimat interesul pentru acest lucru orașe precum Glasgow și Manchester. De asemenea, Leeds, Liverpool, Newcastle, Birmingham, Aberdeen, Londra, Brighton, Belfast și Cardiff ar putea fi și ele în cursă pentru a deveni orașul care găzduiește ediția din 2023 a Eurovisionului. Pentru a putea găzdui evenimentul, orașele vor trebui să demonstreze că îndeplinesc toate condițiile necesare. scrie  presa engleză.

Marea Britanie dispune de o serie de locuri cu arene adecvate evenimentului, cazare pentru delegații și fani, dar și legături de transport internațional, care să faciliteze tranzitul în timpul evenimentului.

EBU (Uniunea Europeană de Radio și Televiziune)  a transmis că locația gazdă ar trebui:

  • să găzduiască aproximativ 10.000 de spectatori
  • să fie ușor accesibilă pentru un aeroport internațional
  • să dispună de cazare pentru cel puțin 2.000 de delegați și jurnalişti.

O scurtă reamintire despre Eurovision 2022

Anul acesta, Eurovision 2022 a fost câștigat de Kalush Orchestra, trupa care a reprezentat Ucraina. Locul al 2-lea a fost ocupat de Sam Ryder, reprezentantul Marii Britanii, cel mai bun rezultat al țării după anul 1998.

Trupa ucraineană, Kalush Orchestra, a vândut Trofeul Eurovision 2022, la licitație, cu suma de 900.000 de dolari, banii urmând să fie donați armatei ucrainene, pentru achiziționarea a trei drone PD-2, a scris la un moment dat site-ul Ukrinform.

Astfel, pe facebook, formația Kalush Orchestra a scris: “Prieteni, sunteţi incredibili! Vă suntem recunoscători tuturor celor care aţi donat bani prin această licitaţie şi în special echipei Whitebit, care a cumpărat trofeul cu 900.000 de dolari şi acum deţine trofeul. Glorie Ucrainei! Glorie forţelor armate ale Ucrainei”.