Actual

Viktor Orban, aplaudat la scenă deschisă şi baie de mulţime la un meci de fotbal susţinut în România, la Sfântu Gheorghe

Viktor Orban, aplaudat la scenă deschisă şi baie de mulţime la un meci de fotbal susţinut în România, la Sfântu Gheorghe

Viktor Orban, prim-ministrul Ungariei, a fost invitatul de marcă de la duelul din Conference League dintre Sepsi și Olimpija Ljubljana. Cu fularul covăsnenilor la gât, oficialul maghiar a fost întâmpinat la intrarea în stadion de Laszlo Diosegi, patronul formației din Sfântu Gheorghe. Orban, se află, împreună cu mai mulți oficiali din Ungaria, la Băile Tușnad colo unde în aceste zile este organizată Universitatea de Vară Balvanyos. Alături de Viktor Orban s-au aflat și oficialii români din Guvernul României, Kelemen Hunor sau Eduard Novak, ministrul Sportului din România, dar și Marco Rossi, selecționerul Ungariei.

Viktor Orban, aplaudat la scenă deschisă şi baie de mulţime la un meci de fotbal susţinut în România, la Sfântu Gheorghe

Apariția lui Viktor Orban pe stadionul din Sfântu Gheorghe a provocat o agitație specifică unei vizite oficiale. Reprezentanții SPP-ului și-au făcut apariția inclusiv la masa presei pentru a verifica echipamentul video și aparatele foto ale fotoreporterilor.

Mai mult, pirotehniștii le-au cerut cameramanilor care îl filmau pe politician să le arate întreg conținutul aparaturii, conform reporterilor Gazetei Sporturilor la meciul din turul II al Conference League.

Orban a profitat de situație și a mers la meciul din preliminariile Conference League dintre Sepsi OSK și Olimpja Ljubljana. Ajuns la stadion, Orban a făcut o adevărată baie de mulțime și s-a salutat cordial cu toți cei prezenți.

De asemenea, în timpul meciului, spectatorii aflați la meci l-au aplaudat minute întregi la scenă deschisă pe Viktor Orban.

Guvernul Ungariei a oferit sprijin pentru construcția noului stadion din Sfântu Gheorghe și, neoficial, sprijină echipa care joacă în prima ligă din România, informează Gazeta Sporturilor.

”Viktor Orban ne-a felicitat. Nu am am negat niciodată că Guvernul Ungariei ne-a construit stadionul. Tot Guvernul a venit la meci. Ne-au felicitat, ne-au spus că avem o echipă bună”, a spus patronul de la Sepsi, Laszlo Dioszegi.

Pe stadionul din Sepsi s-a intonat și imnul Ținutului Secuiesc.

În ceea ce priveşte Sepsi Sfântu Gheorghe și Olimpija Ljubljana, trebuie spus că nicio televiziune din România n-a achiziţionat drepturile de transmisie pentru meciul celor de la Sepsi! Văzând această situaţie bizară, clubul a decis ca partida să fie transmisă pe canalul său de… Youtube! Comentariul a fost asigurat în limba maghiară.

Gestul televiziunilor, salutat de George Simion

Într-o postare pe Facebook scrisă înaintea meciului, George Simion, liderul AUR s-a arătat indignat de faptul că meciul lui Sepsi, echipa din campionatul României finanţată din Ungaria şi care a jucat cu Olimpija Ljubljana din Slovenia, nu a fost transmis de televizunile româneşti.

„Sunt absolut uluit de decizia televiziunilor româneşti de a refuza transmiterea unui meci în care este angrenată o echipa românească. Acesta este rezultatul politicii de segregare practicat de un stat vecin, si tolerat de autorităţile române, iar lipsa de reacţie a acestora  ne pune în faţa unei situaţii ruşinoase şi de neînţeles pentru o ţară europeană. Ca suporter, dar şi ca om politic, nu pot decât să mă bucur şi să  fiu alături de orice echipă românească atunci când aceasta joacă un meci într-o competiţie internaţională”, a spus Simion.