Social

Evenimentul de suflet al Nadiei Comăneci ajunge la Onești la fix 45 de ani de la prima notă de 10 din istoria gimnasticii olimpice

Evenimentul de suflet al Nadiei Comăneci ajunge la Onești la fix 45 de ani de la prima notă de 10 din istoria gimnasticii olimpice

Evenimentul de suflet al Nadiei Comăneci ajunge la Onești la fix 45 de ani de la prima notă de 10 din istoria gimnasticii olimpice.

Cea de-a treia ediție a evenimentului ”Nadia Sports Experience – Pașaport pentru sport” se va desfășura în Parcul Central din Onești în zilele de 17 și 18 iulie 2021.

 

18 iulie – 3 motive de sărbătoare pentru Onești

Duminică, 18 iulie, se împlinesc 45 de ani de la prima notă de 10 din istoria gimnasticii olimpice, obținută de Nadia Comăneci la Olimpiada de Vară de la Montreal. Totodată, 18 iulie este și Ziua Municipiului Onești, reprezentanții autorităților locale alegând anul trecut, la inițiativa consilierului local, Elena Pascu Apăvăloaie, această zi ca zi oficială a orașului tocmai datorită valorii istorice pe care această zi o are pentru gimnastica românească și mondială.

Oneștenii vor avea duminică, 18 iulie, și un al treilea motiv de sărbătoare. Fundația Nadia Comăneci, al cărei președinte este însăși Zeița de la Montreal, anunță reluarea unui proiect unic pentru copii – Nadia Sports Experience – chiar în Onești, orașul natal al Nadiei, în weekend-ul 17 – 18 iulie 2021.

Evenimentul este organizat de Clubul Sportiv Municipal Onești și Fundația Nadia Comăneci, cu sprijinul Primăriei Municipiului Onești și reprezentanților Consiliului Local Onești. Acesta se adresează copiilor de 7-11 ani (clase primare) și se desfășoară în zilele de sâmbătă și duminică, 17 – 18 iulie 2021, între orele 10.30 – 14.00, în Parcul Central din Onești.

”Nadia Sports Experience este un festival dedicat în special copiilor, dar și părinților și bunicilor, iubitor de sport și mișcare în aer liber. Mă bucur că anul acesta reușim să organizăm evenimentul Pașaport pentru Sport în Onești, chiar când se împlinesc 45 de ani de la Olimpiada de la Montreal. Regret nespus că nu pot fi prezentă la eveniment, dar situația pandemică mă împiedică să mă bucur alături de voi de aceste două zile de sport și mișcare. Vă încurajez însă să veniți în număr cât mai mare. Va fi o experiență unică, șansa de a testa nu doar un sport, ci chiar douăsprăzece discipline sportive, să descoperiți ce vă place și poate chiar viitoare voastră carieră”, a declarat Nadia Comăneci, președinte al Fundației Nadia Comăneci.

Testare gratuită la 12 discipline sportive

Proiectul ”Nadia Sports Experience” propune un concept unic pentru copiii care iubesc sportul și mișcarea în aer liber: ocazia unei testări gratuite la 12 discipline sportive, cu posibilitatea selectării într-un program sportiv de performanță, dar și provocarea de a participa la activități de mișcare în aer liber în familie într-un cadrul organizat, sub îndrumarea unor antrenori sportivi.

Prima zi a evenimentului ”Nadia Sports Experience – Pașaport pentru Sport în Onești” este rezervată activităților sportive pentru copii – 12 discipline sportive, printre care gimnastică artistică, gimnastică aerobică, atletism, handbal, volei, baschet, judo, tenis de masă etc. În timp ce a doua zi este dedicată activităților distractive de mișcare pentru întreaga familie.
Copiii participanți vor primi un ”Pașaport pentru sport” și pentru fiecare disciplină sportivă testată vor primi o ștampilă în acest pașaport, iar la acumularea a cel puțin șapte ștampile în ”Pașaportul pentru sport”, copiii sunt răsplătiți cu premii surpriză.

Primele două ediții ale evenimentului ”Pașaport pentru sport”, 2018 și 2019, au avut loc în București, și au adunat peste 2000 de copii la fiecare eveniment. În 2020, proiectul a fost suspendat din cauza contextului epidemiologic.
Primăria Municipiului Onești a sprijinit din prima clipă inițiativa, Clubul Sportiv Municipal Onești și Fundația Nadia Comăneci beneficind de tot sprijinul necesar organizării evenimentului Nadia Sports Experiance – Pașaport pentru Sport 2021 în Onești.