Lifestyle

Evitați folia de aluminiu când gătiți! IATĂ care sunt pericolele

Evitați folia de aluminiu când gătiți! IATĂ care sunt pericolele

Folia de aluminiu este adesea folosită la gătit, devenind un produs obișnuit pentru uz casnic. Utilizarea foliei de aluminiu la gătit poate provoca infiltrarea aluminiului în mâncare. Cu toatea acestea, unii susțin că ne poate pune sănătatea în pericol, pe când alții spus că este complet sigură de utilizat.

De ce nu ar trebui să vă înfășurați alimentele în folia de aluminiu

Folia de aluminiu sau folia de staniu este o foaie subțire de hârtie, lucioasă, din aluminiu metalic. Este realizat prin laminarea plăcilor mari de aluminiu până când acestea au o grosime mai mică de 0,2 mm.

Atunci când gătim și folosim folia de aluminiu nu ne dăm seama cp o parte din folie se va scurge în mâncare, iar prin acest lucru spus unii că sănătatea noatră ar fi pusă în pericol.

Specialiștii susțin că folosind folia de aluminiu la gătit poate crește conținutul de aluminiu din alimentele. Cantitatea de aluminiu care trece în alimente atunci când o folosim la gătit este afectată de o serie de lucruri, cum ar fi:

Temperatură: Gătit la temperaturi mai ridicate,
Alimente: Gătit cu alimente acide, cum ar fi roșiile, varza și rubarba,
Anumite ingrediente: Utilizarea sărurilor și condimentelor în gătit.

Specialiștii mai spun că expunerea zilnică la aluminiu pe care o avem prin mâncare și gătit este considerată sigură. Cu toate acestea, aluminiul alimentar a fost sugerat ca un factor potențial în dezvoltarea bolii Alzheimer.

Evitați folia de aluminiu când gătiți

Aluminiu este prezent în porumb, brânză galbenă, sare, ierburi, condimente și ceai. Este utilizat în ustensile de gătit, precum și în agenți farmacologici, cum ar fi antiacide și antiperspirante. Sulfatul de aluminiu, care este derivat din aluminiu, este utilizat ca coagulant în timpul procesului de purificare a apei potabile. Oalele și alte ustensile de gătit tind să fie oxidate, oferind un strat inert care împiedică levigarea aluminiului în alimente.

„Problema este că, atunci când vă frecați vasele după gătit, acel strat este uzat și aluminiu poate pătrunde în mâncare. Acest lucru este ușor de evitat. Când cumpărați oale noi din aluminiu, fierbeți apă în ele de mai multe ori până când baza devine mată.

Acest lucru creează o oxidare naturală care previne levigarea. Pot arăta mai frumos când sunt spălate și strălucitoare, dar o bază mată este mai bună pentru mâncarea și sănătatea ta”, recomandă specialiștii.

Gătitul mâncării folosind folia de aluminiu este o poveste diferită

Cercetările au constatat că migrarea aluminiului în alimente în timpul procesului de gătire este peste limita admisă stabilită de Organizația Mondială a Sănătății. Aluminiul este semnificativ mai probabil să se infiltreze în alimente și la niveluri mai ridicate.

”Nivelurile de levigare cresc și mai mult atunci când se adaugă condimente la mâncarea gătită în folie de aluminiu. Orice acid provoacă un proces deosebit de agresiv care dizolvă straturile de aluminiu în alimente.”, sunt de părere specialștii.

Ultimele cercetări arată că folia de aluminiu nu trebuie folosită pentru gătit.

”Este sigur să înfășurați mâncarea rece în folie, deși nu pentru perioade lungi de timp. Și în acest caz alimentele au o durată de valabilitate. Aluminiul din folie va începe să se scurge în alimente, în funcție de ingrediente precum condimentele.”, este concluzia cercetătorilor, potrivit Playtech.