Lifestyle

Trucuri pe care orice gospodină ar trebui să le știe! Totul va fi mai simplu de acum

Trucuri pe care orice gospodină ar trebui să le știe! Totul va fi mai simplu de acum

Trucuri pe care orice gospodină ar trebui să le știe! Totul va fi mai simplu de acum. Pe astea sigur nu le știai! Ai pus prea multa sare in mancare? Iata cum poti da preparatelor tale gustul dorit.

Cate ceva despre peste

– Inainte de a incepe sa-l cureti de solzi si sa-l transezi, unge-ti mainile cu suc de lamaie; in felul acesta, mainile nu-ti vor mirosi a peste dupa ce ai terminat treaba.

– Atunci cand cureti pestele de pielita, presara sare pe aripioara codala si apuca strans cu mana, ca sa nu alunece.

– Pestele cu carnea delicata si frageda se prajeste necuratat de pielita, ca sa nu se sfarame.

Ce poti face daca le-ai gatit, fiert sau rumenit peste masura

Pestele Transforma-l in chiftele: amesteca pestele cu piure de cartofi si pesmet, modeleaza chiftele si prajeste-le.

Budinci de paste la cuptor sau lazane „Cosmetizeaza” defectul: presara branza rasa si verdeata.

Legume Poti sa prepari din ele o supa de legume excelenta: adauga concentrat de legume. Pulpa de vita Taie carnea cuburi si serveste-o fiarta intr-un sos de vin.

Trucuri pe care orice gospodină ar trebui să le știe! Mascheaza defectele

Checul, blatul de tort sau bezeaua nu au aspect atragator? Exista cateva metode de salvare a aparentelor.

Mijlocul blatului s-a lasat? Decupeaza centrul blatului si foloseste restul ca pe un inel, pe care il umpli cu frisca batuta si fructe de padure.
Checul e prea umed? Serveste-l ca blat, peste care torni o crema de lapte vanilata.

Blatul e prea uscat? Imbiba-l cu un sirop de zahar, parfumat cu vanilie sau esenta de cafea, si foloseste-l ca baza pentru deserturi improvizate, cum ar fi desert cu fructe proaspete, frisca, inghetata etc.

Suprafata e plina de crapaturi? Glaseaza cu crema ganas, preparata din frisca lichida si ciocolata.

Bezelele s-au lasat? Daca nu si-au pastrat forma frumoasa, le poti folosi totusi: zdrobite si amestecate cu frisca si servite cu fructe proaspete.

Nu-mi place cand…

Ciocolata pe care tocmai o topesc devine grunjoasa. Incorporeaza putin unt inmuiat la temperatura camerei si amesteca pana cand isi recapata aspectul lucios si omogen.

Sare grasimea din cratita atunci cand prajesc. Presara putina sare ori faina in tigaie inainte de a praji diverse alimente in ulei.

Tigaia din fonta a devenit adeziva. Presara ulei de masline, incinge pana cand iese fum si presara sare. Lasa sa se raceasca, iar apoi sterge uleiul si sarea cu un prosop de hartie.

Punga cu zahar din dulap a facut „bulgari”. Pune zaharul intr-un bol larg, acopera cu un servet umed si da la cuptorul cu microunde circa 20-30 secunde.

Sosul pe baza de faina face cocoloase. Freaca energic sosul cu telul electric timp de 5 minute (pana devine omogen) sau trece-l prin sita, strivind cocoloasele cu lingura.