Actual

Exclusiv! Inspectorii Curții de Conturi nu au găsit nereguli la Spitalul de Urgență „Grigore Alexandrescu”

Spitaulul Grigore Alexandrescu, sursa foto EVZ
sursa foto EVZ

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din Capitală a fost supus unui control al Curții de Conturi. Unitatea medicală, una dintre cele mai bine dotate din țară, a avut toate achizițiile analizate atent de inspectori.

Spitalul de Urgență pentru copii „Grigore Alexandrescu” din București a fost supus astăzi unui control intensiv, care a fost finalizat de Curtea de Conturi. EvZ a descoperit în exclusivitate că această mutare face parte dintr-un control mai amplu, care include nu doar unitatea medicală declarată ci, mai cu seamă, Ministerul Sănătății.

Nu au fost găsite nereguli la spitalul „Grigore Alexandrescu”

Managementul spitalului este ireproșabil, potrivit inspectorilor Curții de Conturi, care au făcut această anchetă. Un site de știri a răspândit informații false cu privire la faptul că Prof. Dr. Radu Bălănescu, directorul medical, ar fi vizat de acest control.

Datele descoperite de EvZ sunt confirmate de profesorul doctor Alexandru Ulici, chirurg ortoped și administrator al spitalului.

Curtea de Conturi este la Ministerul Sănătății și verifică anumite lucruri legate de Ministerul Sănătății. Nu este un control către Grigore Alexandrescu neapărat, ci este un control pe anumite lucruri de la Minister. Rezultatele anchetei? Că suntem foarte frumoși, deștepți și la locul nostru!”, a confirmat managerul de la „Grigore Alexandrescu”, în exclusivitate pentru EvZ.

Explicațiile prof. dr Alexandru Ulici: „Toate actele sunt în regulă, nu e nimic care să nu fie cum trebuie”

Cu toate acestea, nu totul a decurs bine. Au existat îngrijorări cu privire la un tomograf care a fost cumpărat, dar care nu a fost folosit niciodată. În plus, a explicat profesorul Ulici:

„A fost un aparat care a fost un pic mai scump, un CT, e primul din Europa de Est, dar faptul că încă nu funcționează este treaba CNCAN-ului care trebuie să-l autorizeze, e o chestie complexă, e pentru intervenție intraoperatorie. E primul spital din România care are așa ceva. Nemaifiind antecedent, toate autorizațiile sunt mai dificile. Și durează. Dar au venit DSP-ul, CNCAN-ul, toate actele sunt în regulă, nu e nimic care să nu fie cum trebuie”, a spus directorul Alexandru Ulici pentru EvZ.

Profesorul doctor Alexandru Ulici a declarat că isnpecția trebuia finalizată încă de vineri, însă, inspectorii au prelungit-o cu încă o zi, până astăzi. „Azi (luni, 22 mai) s-a terminat controlul. Trebuiau să plece vineri, dar a avut o doamnă din comisie o problemă de sănătate și s-au prelungit până astăzi”, a mai explicat prof. Alexandru Ulici.