Diverse

Executat în stil mafiot, într-o Dacie înregistrată în Italia. Polițiștii încearcă să afle identitatea victimei

Executat în stil mafiot, într-o Dacie înregistrată în Italia. Polițiștii încearcă să afle identitatea victimei
Foto: Captura Pro Tv

Corpul unui om a fost găsit carbonizat, într-o maşină, sâmbătă, în apropiere de Bucureşti. Se pare că e vorba de un bărbat. Deocamdată e neidentificat. Poate fi proprietarul mașinii, dar poate fi doar un tip transportat acolo în ea. În mod cert, victima nu a fost ucisă pe acel câmp.

Executat în stil mafiot, într-o Dacie înregistrată în Italia. Polițiștii încearcă să afle identitatea victimei

În dimineața zilei de sâmbătă, 07.05.2022,pe un câmp din localitatea Măgurele, în apropiere de Bucuresti, a fost găsită o maşină incendiată ce conţinea rămăşiţe umane carbonizate, tranşate în portbagaj.

După ce persoana care a făcut descoperirea macabră din jurul Bucurestiului a sunat la 112, la fața locului au sosit poliţiştii si cei de la Medicină Legală pentru prelevarea de probe. Întrucat plăcuțele de înmatriculare ale mașinii arseseră, polițiștii au putut identifica mașina pe baza seriei de sașiu. Este vorba de o Dacia Logan, de fabricație românească 2017, înregistrată în Italia.

Martorii au declarat că maşina a ars mai mult de patru ore şi iniţial au crezut că este vorba de arderea gunoiului.

Conform specialiștilor, din analiza primelor indicii, a reieșit ca victima, care se pare că este bărbat (dar al cărei sex va fi stabilit cert de către legiști), a fost puternic lovită la cap, înainte de a fi dezmembrată. Curios este că în mașină nu erau toate părțile corpului tranșat.

Locul unde a fost făcută descoperirea macabră a fost foarte bine izolat şi, cu excepţia personalului de specialitate, nimeni nu a  avut acces in zona.

O oră mai tarziu de la sosirea echipajelor, mașina incendiată a fost ridicată de la fața locului de o platformă, pentru a fi expertizată și a se aduna noi probe.

Primele indicii clare au apărut sâmbătă seară

La doar cateva ore de la descoperire, anchetatorii au furnizat primele informații despre cadavrul carbonizat, găsit lângă București în portbagajul mașinii incendiate.

Primele informații referitoare la rămăşiţele umane tranşate și carbonizate, descoperite în portbagajul unei mașini incendiate în apropiere de București, au apărut aseară.

 Într-un comunicat al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Ilfov se arată ca:

„La data de 7 mai a. c., în jurul orei 09:19, Inspectoratul de Poliție al Județului Ilfov a fost sesizat de către un bărbat, cu privire la faptul că, la intrarea în orașul Măgurele arde o mașină. La fața locului s-au deplasat imediat polițiștii din Măgurele si pompieri militari, pentru efectuarea de activități specifice din competență. Verificările și investigațiile sunt continuate pentru stabilirea situației de fapt de drept și luarea măsurilor legale care se impun, urmărirea penală fiind în competența exclusivă a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov”.

Conform gandul.ro, surse judiciare au declarat că ar putea fi vorba de cel puțin două persoane care ar fi săvârșit crima de la Măgurele, județul Ilfov, iar cadavrul ar fi fost tranșat înainte de incendiere întrucât în portbagaj s-au găsit capul și câteva fragmente osoase.

Totodată, pentru obținerea mai multor informații, s-a declarat că se analizează si camerele de supraveghere de pe ruta pe care ar fi putut veni mașina și intrarea de pe  câmpul cu rapiță unde a fost găsită. Trebuie spus că doar dinspre Măgurele dacă venea Dacia ar apărea pe camerele de luat vederi, cealaltă intrare în acel câmp fiind făcută de pe un drum de țară.

Întrucât nu se cunoaște identitatea celui omorât si nici nu se știe unde se află resturile din cadavrul tranșat, începând de luni dimineață, se va încerca reconstrucția facială. Cazul a fost preluat de un procuror de la Parchetul din Ilfov, care primește ajutorul criminaliștilor din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române. Aceștia, angajați ai Institutului Național de Criminalistică vor face cercetări specifice pentru a afla identitatea persoanei decedate, ale cărei rămășițe umane au fost găsite în portbagajul mașinii. Tot aici se va reconstitui fața victimei.