Actual

Noi informații despre italianul ucis și ars pe câmpul din Măgurele. Probele incriminatorii

Noi informații despre italianul ucis și ars pe câmpul din Măgurele. Probele incriminatorii
Foto Carmen și Valentin, colaj Gândul.ro

Corpul bărbatului găsit tranșat și carbonizat, sâmbătă, 07.05.2022, într-o maşină Dacia, în apropiere de Bucureşti a fost identificat ca fiind al unui italian. Menajera omului de afaceri a făcut declarații uluitoare, care au contribuit la rezolvarea rapidă a cazului. Criminalii și-au recunoscut fapta.

Noi informații despre italianul ucis și ars pe câmpul din Măgurele. Probele incriminatorii

Din cercetări a reieșit că italianul ucis și ars în portbagajul unei mașini abandonate pe un câmp în dimineața zilei de sâmbătă, 07.05.2022, în  Măgurele (localitate, în care omul de afaceri ar fi avut mai mulți prieteni), în apropiere de Bucuresti, obișnuia să aibă relații de scurtă durată cu femei mai tinere, dintre care unele practicau prostituția.

Rămășițele umane calcinate îi aparțin lui Mauro Donato Gadda, în vârstă de 64 de ani, născut la Busto Garolfo, o comună de lângă Milano, conform anchetatorilor ilfoveni.

Italianul s-a stabilit în România în urma cu mai bine de 10 ani, respectiv în Bucuresti și în asociere cu alte trei persoane ar fi dezvoltat o afacere cu pompe de apă, printr-o firmă cu sediul în Sectorul 5 al capitalei. Dintre cei trei asociați ai lui Mauro Donato Gadda, doi sunt soț și soție, acestia din urmă fiind persoane cunoscute în mediul românesc de afaceri.

Situatia financiară a italianului ucis

Mauro Donato Gadda ar fi deținut:

– o vilă într-un cartier rezidențial din localitatea Mihăilești, județul Giurgiu

– mai multe autoturisme, inclusiv Dacia în care a fost găsit decedat

– o barcă pe care o folosea la pescuit, fiind pasionat de acest sport

Pe lângă pasiunea sa pentru pescuit, italianul era pasionat și de călărie, au spus surse apropiate anchetei. Iar la cei 64 de ani, se pare că acesta ar fi avut o pasiune secretă: aceea pentru femei tinere. Astfel,  Mauro ar fi avut relații de scurtă durată cu mai multe tinere, despre unele dintre ele existând bănuiala că ar fi practicat prostituția.

Până la momentul actual, ar fi fost audiate mai multe persoane, între care:

– menajera, o femeie în vârstă, care ar fi mărturisit că italianul avea o iubită care locuiește în București, dar și faptul că, în lipsa femeii, acesta aducea acasă diferite tinere.

– doi tineri (un bărbat și o femeie), care au fost surprinși împreună de o cameră de supraveghere din zona în care a fost incendiat autoturismul.

– autoturismul Dacia a fost văzut, înainte de a fi prezentată știrea despre macabra descoperire din câmp, lângă un bloc din cartierul Ferentari.

De asemenea,  s-ar fi aflat că Mauro Donato Gadda circula cu o Dacia Logan MCV de culoare albă, identică cu cea în care a fost găsit ars. Cu ea s-a și dus la tânăra din Ferentari cu care avea o relație de mai mult timp. Se pare că Mauro avea și cheia apartamentului ei, femeia de 24 de ani fiind despărțită de soțul ei, cel cu care avea, însă, să-l tranșeze pe italian și să-l ardă pe câmp.

În apartamentul tineri s-a găsit un tricou de-al ei cu urme de sânge. De acolo  s-au ridicat mai multe probe ce urmează să fie analizate de criminaliști.

Medicii legiști au stabilit: italianul are urme puternice de violență

Întrucât oaselele mâinilor prezentau fracturi, mai multe coaste erau dislocate, iar craniul fusese spart, cel mai probabil cu un topor, medicii legiști au stabilit că italianul a fost ucis cu bestialitate, au spus surse apropiate anchetei.

Urmează ca expertiza să stabilească dacă aceste urme de pe cadavru provin ca urmare a loviturilor exercitate de bărbatul femeii sau din timpul tranșării cu obiecte tăioase.

Deoarece plăcuțele de înmatriculare ale mașinii Dacia Logan au ars, aceasta  a fost identificată după seria de pe șasiu, care, prin construcție, nu poate fi distrusă prin ardere. Așa s-au aflat informații despre autoturismul ars, respectiv că este înmatriculat în Italia în anul 2017 și aparține unei firme de închirieri auto.

Pentru mai multe detalii, inclusiv pentru identificarea oficială a cadavrului s-a luat legătura și cu autoritățile din Italia, aceștia fiind în măsură să furnizeze informații  despre analiza ADN. De asemenea, importanța colaborării cu autoritățile italiene constă și în  nevoia de identificare a unei rude cât mai apropiate pentru a putea fi comparat materialul genetic recoltat.

Criminalii italianului au fost reținuți marți seara și urmează să fie duși în fața instanței pentru mandat de arestare.