Actual Sănătate

Experții spun care sunt cele șapte simptome vizibile cu o lună înainte de un atac de cord

Experții spun care sunt cele șapte simptome vizibile cu o lună înainte de un atac de cord
Infoactual

Un grup de experți din SUA consideră că au descoperit șapte simptome care pot apărea cu o lună înainte de un atac de cord.

Experții spun care sunt cele șapte simptome vizibile cu o lună înainte de un atac de cord

Mai mulți specialiști, experți de la Universitatea de Științe Medicale din Arkansas (SUA) au raportat că 95% dintre participanții la un studiu au suferit șapte simptome „neobișnuite” cu mai mult de o lună înainte de atacul de cord, care s-au rezolvat de la sine după evenimentul medical inopinant.

Publicația spaniolă 20minutos a relatat rezultatele studiului într-un articol publicat vineri, 19 noiembrie, la sfârșitul zilei, menționând că este esențial să se acționeze cât mai curând posibil, odată ce simptomele care au dus la un atac de cord sau infarct miocardic au fost identificate.

Universitatea din Arkansas pentru Științe Medicale a enumerat șapte simptome care pot apărea cu mai mult de o lună înainte de un atac de cord sau infarct miocardic care apare atunci când alimentarea cu sânge a inimii este blocată brusc, de obicei din cauza unui cheag de sânge.

Cele șapte simptome sunt acestea: tulburări de somn, dificultăți de respirație, indigestie, anxietate, brațe sau picioare grele sau slabe, schimbări în gândire sau pierderea poftei de mâncare.

Atacurile de cord apar atunci când alimentarea cu sânge a inimii este blocată, lipsind mușchiul de oxigen, ceea ce poate provoca daune grave (sechele), explică dr. Zinaida Lozovschi, medic cardiolog, specialist medicină internă, șef secție ATI, consultant medical al Infoactual.

În timp ce semnele timpurii pot varia, majoritatea pacienților experimentează senzații de apăsare în piept. Cei care se confruntă cu primele semne ale unui atac de cord vor fi conștienți și vor putea respira. Ei trebuie să anunțe de urgență medicul.

Stopul cardiac, pe înțelesul simplu, apare atunci când inima victimei încetează brusc să mai bată. Se poate întâmpla rapid și fără avertisment, iar persoana își pierde imediat cunoștința.

La începutul acestei luni, de exemplu, un britanic în vârstă de 60 de ani a murit după ce a suferit un atac de cord pe o plajă din Lanzarote.

Bărbatul de 60 de ani a suferit un atac de cord pe Playa Flamingo, o plajă situată în sudul insulei Lanzarote, luni, 14 noiembrie 2022. Se crede că acesta ar fi făcut scufundări în largul plajei în jurul prânzului, când s-a simțit brusc rău, scrie presa externă.

Un salvamar a încercat să îl ajute pe britanic când a văzut că se afla în dificultate, dar, din păcate, nu s-a mai putut face nimic pentru a-i salva viața bărbatului.

Notă redacție: Informațiile din acest articol nu înlocuiesc sfaturile unui medic și nici alte tratamente recomandate de specialiști!