Actual International

Explozie și carnagiu într-un tunel. 87 de persoane, printre care și copii, au fost ucise

Explozie și carnagiu într-un tunel. 87 de persoane, printre care și copii, au fost ucise
dangerousroads.org

O imagine halucinantă. Explozia unei cisterne într-un tunel din Afganistan a ucis cel puțin 87 de persoane și a rănit multe altele, iar vehiculele din apropiere au fost incinerate împreună cu pasagerii lor.

Explozia terifiantă a unei cisterne a ucis 87 de persoane, inclusiv mai mulți copii, într-un tunel construit de ruși în Afganistan

Groaznica explozie a fost raportată de Mirror marți, 20 decembrie 2022, citând surse locale care au declarat că a avut loc în tunelul Salang, la nord de Kabul.

O operațiune de salvare a fost organizată de guvernul taliban, care a confirmat până acum doar 31 de morți, dar care a mai spus că mulți alții au fost prinși sub dărâmături.

Rețelele de socializare și presa locală și externă anunță moartea a 87 de persoane, inclusiv mulți copii, victime ale tunelului capcană.

Intensitatea căldurii provocate de explozie îngreunează, de asemenea, identificarea și îndepărtarea cadavrelor de către serviciile de urgență, multe dintre victime fiind, se spune, imposibil de identificat.

Hamidullah Misbah, un purtător de cuvânt al Ministerului Lucrărilor Publice, a declarat: „O cisternă de petrol s-a răsturnat și a luat foc în tunelul Salang, care a incendiat apoi alte câteva vehicule.”

Cu toate acestea, ei nu au putut confirma cauza accidentului sau motivul pentru care cisterna a explodat în modul în care a făcut-o, investigațiile fiind încă în curs de desfășurare.

Grupul media local Amu TV a vorbit cu supraviețuitori care au luat cu toții de incredibilul infern. Un frate al unuia dintre cei morți a declarat, citat de media externă:

„Ieri după-amiază flăcările s-au domolit, pompierii care au venit din Kabul au intrat în tunel și au stins vehiculele [în flăcări] și unul câte unul le-au scos, iar noi am așteptat până la ora 23.00 în fața tunelului, în timp ce ei au scos mașina în care se afla fratele meu cu familia sa. Fratele meu, soția sa și cei trei copii ai săi au pierit.”

Echipele de salvare eliberează încet tunelul, care este una dintre cele mai înalte autostrăzi din lume, la aproximativ 3.600 de metri. Tunelul lung de 2,5 km a fost construit inițial de ruși pentru a ajuta la invazia lor la începutul anilor ’60.

Fostul președinte afgan Hamid Karzai și-a exprimat printre primii condoleanțele, în urma terifiantei explozii a cisternei, afirmând că a primit cu „mare tristețe” vestea despre morții și răniții exploziei din provincia Parwan. „Prezint cele mai profunde condoleanțe familiilor victimelor acestui incident tragic și mă rog pentru recuperarea rapidă a celor răniți.”