Actual International

Un elicopter s-a prăbușit lângă o grădiniță din Kiev. Cel puțin 18 morți, printre ei și ministrul de interne ucrainean

Un elicopter s-a prăbușit lângă o grădiniță din Kiev. Cel puțin 18 morți, printre ei și ministrul de interne ucrainean
colaj digi24

Pe rețelele de socializare circulă deja primele imagini cu un elicopter care s-a prăbușit în această dimineață la Kiev. Cinci persoane au fost anunțate inițial ca fiind decedate, deocamdată, printre ele fiind și ministrul de interne al Ucrainei care se afla în elicopter.

Un elicopter s-a prăbușit lângă o grădiniță din Kiev. Cel puțin 18 morți, printre ei și ministrul de interne ucrainean. Imagini șocante

Un elicopter s-a prăbușit în acesată dimineață de miercuri, 18 ianuarie 2023, lângă o grădiniță și o clădire rezidențială din orașul ucrainean Brovary din regiunea Kiev, potrivit Oleksiy Kuleba, șeful administrației militare regionale. Cel puțin 18 persoane au murit în urma incidentului, dar numărul poate crește.

Şeful Poliției Naționale a Ucrainei, Ihor Klimenko, a anunţat că ministrul ucrainean de interne, Denis Monastirski, prim-adjunctul acestuia şi un secretar de stat au murit în urma prăbuşirii unui elicopter în Brovari, regiunea Kiev.

Bilanţul preliminar indică 18 morți, inclusiv doi copii, potrivit lui Klimenko.

Dintre aceștia, nouă se aflau la bordul elicopterului. După prăbușirea elicopterului a avut loc o explozie și a izbucnit un incendiu puternic.

Amploarea tragediei este, de asemenea, una uriașă. ”22 de victime se află în spital, dintre care 10 copii. Toate serviciile de intervenţie lucrează la fața locului. Locul incidentului este în curs de examinare” , a relatat Klimenko.

Deocamdată, nu se știe ce a cauzat prăbușirea elicopterului. La momentul tragediei, în grădiniță erau copii și personalul instituției.

Kuleba a spus că există persoane rănite, dar nu a oferit detalii suplimentare cu privire la numărul victimelor. La fața locului, au fost trimise ambulanțe, poliție și pompieri.

Imaginile sunt de-a dreptul îngrozitoare.

Biroul de presă al Președinței Ucrainei a confirmat incidentul tragic.

Salvatorii se află și acum la închiderea ediției, în locul unde s-a prăbușit elicopterul. Răniții au fost transportați de urgență la spitalele din apropiere și li se acordă deja primele îngrijiri medicale.

În tragedia generală a Ucrainei supusă artileriei ruse, o astfel de tragedie ne lasă fără cuvinte, la propriu.