Info Actual

Info Actual > Diverse > Extract cu puteri magice. Are zeci de beneficii pentru organism! Mihaela Bilic: Încetinește îmbătrânirea celulară
Diverse

Extract cu puteri magice. Are zeci de beneficii pentru organism! Mihaela Bilic: Încetinește îmbătrânirea celulară

Extract cu puteri magice. Are zeci de beneficii pentru organism! Mihaela Bilic: Încetinește îmbătrânirea celulară

Extract cu puteri magice. Are zeci de beneficii pentru organism! Mihaela Bilic, nutriționist, a vorbit despre frunzele de Ginkgo Biloba, din care se extrage o substanță minune pentru sănătate.

Ginkgo Biloba, arborele cu frunze în evantai

Numele vă este cu siguranță cunoscut, dar poate nu știați că așa arată frunzele din care se obține extractul cu puteri magice: ușurează și ameliorează circulația periferică, are acțiune anticoagulantă și antiagregantă (fluidizează sângele și împiedică formarea de cheaguri), crește oxigenarea creierului, încetinește îmbătrânirea celulară (efect antioxidant), îmbunătățește funcțiile cerebrale, stimulează memoria și concentrarea. Chinezii folosesc decoctul de Ginkgo Biloba în afecțiunile respiratorii (astm și bronșită), iar industria cosmetică utilizează Gingko în multe creme, datorită efectului protector și reparator al pielii.

Recunosc că e prima oară când am văzut frunze de Gingko toamna. Copăcelul găsit de mine era un “pui” mic, însă am auzit că spectacolul e fascinant când începe “să plouă” cu frunze galbene dintr-un arbore gigant, vechi de 1000 ani și înalt de 40 metri, a scris Mihaela Bilic pe pagina sa de Instagram.