Diverse

Falsul medic oncolog din Olanda, arestat în România, a fost trimis acasă ca să-și execute pedeapsa

Falsul medic oncolog din Olanda, arestat în România, a fost trimis acasă ca să-și execute pedeapsa
antena3.ro

Condamnat pentru tratamente empirice în Olanda, un așa numit “medic” oncolog din Olanda, a fost prins pe teritoriul României, mai exact în București

Autoritățile din Olanda au emis un mandat de arestare pentru un bărbat olandez, în vârstă de 68 de ani, pentru că acesta a exercitat fără drept profesia de medic oncolog și mai mult, acest oncolog fals a prescris tratamente empirice pentru un număr de 5 bolnavi, care într-un final și-au pierdut viața.

“Medicul” oncolog, dat în urmărire, a fost prins, la începutul lunii iunie, în România, de polițiștii din București.

Din sursele noastre, bărbatul a fost deja extrădat în țara sa, unde urmează să execute pedeapsa.

Astfel, polițiștii Direcției de Investigații Criminale/ Serviciul Urmăriri au depistat, în sectorul 6 al municipiului București, un bărbat în vârstă de 68 de ani, cetățean al Regatului Țărilor de Jos, potrivit celor relatate de reprezentanții Poliției Române.

Ce sancțiuni prevede legislația din Olanda pentru astfel de cazuri

Pe numele așa-zisului oncolog a fost emis, un mandat european de arestare de către autoritățile judiciare din Țările de Jos, pentru săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune, cauzare de leziuni corporale grave și omor.  Faptele enumerate anterior sunt pedespsite de Codul Penal din Olanda cu pedeapsa închisorii timp de 20 de ani.

”În fapt, în perioada 2016 – 2018, pretinzând că exercita profesia de medic oncolog, calitate care i-ar fi fost retrasă în anul 2016, bărbatul ar fi prescris tratamente empirice și neadecvate pentru 5 pacienți, domiciliați pe teritoriul Regatului Țărilor de Jos, care ar fi produs, în final, moartea victimelor”, se arăta într-un comunicat al Poliției Române.

Ce a decis procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București în cazul „medicului” oncolog olandez arestat pe teritoriul României

Cazul falsului medic oncolog din Olanda a fost prezentat procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, care a dispus reținerea acestuia pentru 24 de ore și încarcerarea în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Direcției Generale de Poliție a municipiului București.