Lifestyle

Femeia care i-a trimis lui Donald Trump un pachet ce conținea otravă și-a primit pedeapsa. Cât va sta în spatele gratiilor

Donald Trump, Sursa foto CNN

Cu câțiva ani în urmă, o femeie din Canada i-a trimis fostului președinte Donald Trump un pachet ce conținea ricină, o otravă mortală.

Plicul a fost găsit în septembrie 2020, chiar înainte de a fi livrat la Casa Albă. Pe pachetul respectiv, reprezentanții FBI au găsit amprentele femeii în vârstă de 55 de ani. Potrivit informațiilor oferite de BBC, ea a trimis și o scrisoare, în care l-a îndemnat pe Donald Trump să renunțe la cursa prezidențială.

„Am găsit un nou nume pentru tine: Clovn urât și tiran”, a scris ea în scrisoarea către Trump, conform documentelor depuse de FBI în 2020.

A pledat vinovată

În urma procesului, femeia pe nume Ferrier, a pledat vinovată. Ea urmează să fie condamnată în aprilie la cel puțin 22 de ani de închisoare. „Nu există loc pentru violența politică în țara noastră și nicio scuză pentru a amenința funcționarii publici sau pentru a pune în pericol funcționarii publici”, a declarat avocatul american de la Washington, Matthew Graves.

Femeia a fost arestată în septembrie 2020

Cea care i-a trimis otrava lui Trump are dublă cetățenie, franceză și canadiană și a fost arestată în septembrie 2020, când încerca să treacă granița în Buffalo, New York, având asupra ei o armă de foc. În urma anchetei, oamenii legii au aflat că femeia făcuse otrava la locuința ei din Quebec, din deșeurile rămase de la procesarea boabelor de ricin.

Ferrier a mai trimis prin poștă și alte scrisori cu otravă altor opt oficiali din Texas, în același timp pledând vinovată și pentru alte acuzații penale. În anul 2019 ea a mai fost reținută mai mult de două luni pentru că a condus fără permis valabil și a purtat ilegal o armă.

Ce este ricina

Specialiștii susțin că ricina, considerate cea mai toxică substanță din regnul vegetal este de 6000 de ori mai puternică decât cianura. Aceasta este mortal nu doar prin ingerare și injectare, dar și prin inhalare. Otrava nu are antidot, iar moartea se poate instala între 36-72 de ore.