Diverse

Fetiță de numai un anișor, salvată de doi polițiști din cadrul IPJ Dolj. Tatăl alerga disperat cu micuța pe stradă

Fetiță de numai un anișor, salvată de doi polițiști din cadrul IPJ Dolj. Tatăl alerga disperat cu micuța pe stradă
Foto: Facebook Sindicatul Europol

Doi polițiști, Gheorghe și Robert, din cadrul IPJ Dolj au fost salvatorii unei fetițe de numai 1 anișor. Cei doi, numiți acum “îngeri păzitori”, au salvat fetița prin aplicarea unor manevre de resuscitare.

Fetiță de numai un anișor, salvată de doi polițiști din cadrul IPJ Dolj. Tatăl alerga disperat cu micuța pe stradă

În timpul patrulării, cei doi politiști, au observat un bărbat agitat care fugea cu un nou-născut în brațe. L-au abordat, iar bărbatul le-a cerut disperat ajutorul întrucât fetița lui se sufocase în timpul hrănirii și era în stare critică.

Gheorghe și Robert, cei doi polițiști, au intervenit imediat, exercitând asupra fetiței manevre de resuscitare. Aceștia au reușit să-i decongestioneze parțial căile respiratorii și au dus fetita la cea mai apropiată unitate medicală. Aici, medicii au stabilizat-o și tot cu echipajul de poliție a fost transportată la unitatea de primiri urgențe, se arată într-o postare pe facebook a Sindicatului Europol.

Acum, fetița se află în afara oricărui pericol și prin urmare, nu a fost reținută la spital în vederea internării. Ea este acasă, alături de familie!

“Ne bucurăm mult pentru acest deznodământ fericit și ne înclinăm în fața colegilor noștri care, fără nicio pregătire de prim ajutor din partea instituției, au reușit prin manevrele efectuate, să îi salveze viața.

Astfel de cazuri ar trebui să dea de gândit celor ce conduc această instituție pentru includerea cursurilor de prim ajutor în formarea profesională obligatorie”, au declarat sindicaliștii Europol.

Reacția părinților s-a materializat într-o scrisoare de mulțumire pentru polițiștii care și-au văzut fetița salvată.

Ce este Sindicatul Europol

Conform informațiilor publicate pe sindicateuropol.ro, Sindicatul Polițiștilor Europeni EUROPOL este o organizație sindicală formată în cadrul Ministerului Afacerilor Interne pentru apărarea drepturilor fundamentale și profesionale ale polițiștilor.

Membrii fondatori ai acestei structuri au avut parte de experiențe negative din partea celorlalte organizații sindicale care, la un moment dat, au transformat lupta sindicală într-o „afacere” proprie pe care o gestionau în funcție de interesele lor personale.

Procesul actual de schimbare de generații în M.A.I., a scos în evidență o necesitate acută și o dorință a unei schimbări în ceea ce privește politica sindicală practicată până în acest moment.

Din acest motiv, inclusiv principiile de organizare a Sindicatului Polițiștilor Europeni EUROPOL diferă radical față de celelalte organizații sindicale, tocmai prin aplicarea inversă a puterii decizionale, în sensul că, la nivel central, liderii sindicatului au un rol de reprezentare a obiectivelor și intereselor filialelor create la nivelul fiecărui județ.

“Este deosebit de important să conștientizăm că procesul de demilitarizare a Poliției și Poliției de Frontieră, nu s-a realizat și la nivel de mentalitate. În această privință sunt multe etape pe care încă mai trebuie să le parcurgem pentru ca polițiștii să fie respectați la adevarata lor valoare.

Dacă noi, cei tineri, care mai avem de petrecut ani buni în acest sistem, nu începem să schimbăm ceva, nimeni nu o va face în locul nostru”, declară liderul Sindicatului Europol pe sindicateuropol.ro, a carui deviză este : Viitorul ne aparține”.